Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Žena na ivici nervnog sloma: Halkidiki

AUTOR: Ana Vučković 15 Jul, 2021
Žena na ivici nervnog sloma: Halkidiki

Zabavlja me planiranje i traženje aranžmana za leto, bilo da gledam agencije, iznajmljivanje stana ili tempiram letove, usaglašavam moguće i verovatno. Nekad to nisam volela, nekad su za mene to radili drugi, mama ili društvo s kojim idem.

A sada to radim ja, i pomalo i uživam u tabelama koje ukrštaju milion parametara: da li je uključen kontinentalni doručak ili viski na beskrajnom bazenu, dok ti pijavice grickaju mrtvu kožu tabana dok ti je na licu krema sa esencijom Mrtvog mora, da li se ide zapregom ili dolmušom, da li je bungalov na plaži ili kuća u brdima podno Olimpa.

Posebno je uzbuđenje kad aplikacija preračunava koliko će nas doći letovanje za dvoje odraslih i jedno malo dete i kada, jer sam ja bila alava, ona pokaže da penthaus u Mikonosu u julu staje samo šest hiljada evra, ali samo sa doručkom, a pošto je sve minimalistički, i doručak će biti takav – kuvana jaja, ali poslužena sa lokalnim travkama na antičkim tanjirićima.

A sve je počelo još devedesetih, kada bi moji kupili novine, pa okrenuli srednje strane sa oglasima, pa zaokružili oglas agencije i ponude, pa procenili da je Halkidiki u predsezoni dobra ideja. A meni je tada pogled lutao na drugo mesto, tamo gde su ponude sa avionskim kartama, Njujork, Singapur, Kankun, tada sve blizu dve hiljade evra ili dolara. Pitala sam se zašto ne možemo tamo, za promenu.

To se pitam i sad, ali lagano, ima vremena, ići ćemo, samo da još jednom skuvamo jaja u majici sa grčkom šarom, onom što je toliko voleo i rabio Đani, Đani Versaće, baš u ona davna vremena kad su ljudi birali aranžmane listajući dnevnu štampu. 

Fotografije: Ana Vučković Denčić

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Kolumne

Kikiriki, semenke, sport za zube: Jabuke, sunce, nektarine

Dragi pajte, Je li ti se nekada učini da je linija horizonta kriva? Pitam onako, bez veze, ništa posebno ne…

Pouke iz prošlosti: Moje ime je Di, Džon Di

Nije vreme za umiranje, film Kerija Fukunage, najnoviji je iz serije o pustolovinama britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda i poslednji…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…