• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Žena na ivici nervnog sloma: Improvizacija

Žena na ivici nervnog sloma: Improvizacija

Ana Vučković
24.06.2021. 2 min

Imam rodbinu koja ima svo povrće koje možete da zamislite u svojoj bašti. Ljubičasto, žuto, narandžasto u nizu. Ja nemam, ja moram da odem po njega na pijacu laganim hodom, gde je svaki korak sličan, ako ne i isti. Nogu pred nogu, sa pokojim mimoilaženjem bare ili raspadnutog paradajza koji paradira na betonu kao dokazni materijal. Onda kupujem povrće, seljaci mi pomažu da ga smestim u ceger sa natpisom kakvog filmskog festivala ili izdavačke kuće.

Znam da većina voli da kuva subotom kompleksnija jela, jer su ljudi konačno duže kod kuće, ali ne i ja. Ja odlučujem da ću naslagati povrće u pleh, okupati maslinovim uljem, ubaciti preko začin za grčku salatu i pustiti da se znoji u rerni, kao naša tela u Epiru i Tesaliji, Lefkadi ili svima dragom Halkidikiju, onda kada imamo sreće da se tamo ovaplotimo.

Žena na ivici nervnog sloma: Improvizacija

Tikvice, patlidžani, krompirići mladi i bukovače. Dok sečem i slažem, slušam džez, improvizacije, muzičar zna šta radi, ja ne, ali osećam da i njegove note i komadi mog povrća imaju smisla. Kao da ne možeš da pogrešiš, a i ako se to desi jednom notom, već sledeća nas vraća na pravi put. Spontana subota, komadi nejednake veličine, džez kao kontrapunkt mom mediteranskom ručku, čiji će konačni dodatak biti komadina sira belog kao crkve grčkih sela. U istom trenu – i njujorški zadimljeni klub i vetrovi puni joda i marama umesto haljine na vetru.

Moje subote su čista improvizacija, neodlučna sam da li bih pre igrala sirtaki ili slušala Koltrejna, ne znam ni šta da kuvam i onda nekako najčešće završim s povrćem u rerni i fetom od koze čiji rog nekog maštovitog može da podseti na trubu.

Fotografije: Ana Vučković Denčić

Oznake:

grčka hranaimprovizacijakuvanjepovrćevikend

Podeli

Zaprati Autor

Ana Vučković

Ljubiteljka drame u svim oblicima, gospodarica panike, voli slatkiše pred ručak.

Ostali članci

Ivan Tokin: Čelsi
Prethodni

Ivan Tokin: Čelsi

Pouke iz prošlosti: O porodičnom blagu i muzici
Sledeći

Pouke iz prošlosti: O porodičnom blagu i muzici

Sledeći
Pouke iz prošlosti: O porodičnom blagu i muzici
25.06.2021.

Pouke iz prošlosti: O porodičnom blagu i muzici

Prethodni
22.06.2021.

Ivan Tokin: Čelsi

Ivan Tokin: Čelsi

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖