Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Filmovi o sestrama

Međuljudski odnosi su komplikovani, naročito ako ste s nekim u srodstvu. Tako je i veza između sestara kompleksna, a 10 filmskih primera posvedočiće upravo o tome.

What Ever Happened to Baby Jane?

Ovo definitivno nije film koji govori o pozitivnom odnosu dveju sestara. Naprotiv, glumice Bet Dejvis i Džoan Kraford predstavljaju morbidan tandem, u kom se sestre međusobno maltretiraju. Interesantno je da se i privatno njih dve nisu podnosile.

Foto: www.officialstevejames.com

Hannah and Her Sisters

Odnos tri sestre i način na koji se njihovi životi prepliću centar je radnje ovog remek-dela Vudija Alena. Ljubavne prilike i neprilike kreiraće ljubomoru između sestara, ali neće uništiti nijihovu povezanost.

Foto: www.filmlinc.org

The Virgin Suicides

Pet mladih sestara prolazi kroz lične probleme, odrastanje, sazrevanje, i krajnje nerazumevanje roditelja. Iako je kraj tragičan, ljubav koja vlada među sestrama nešto je što će na gledaoca ostaviti najjači utisak.

Foto: www.ew.com

Hilary and Jackie

Kako naziv sugeriše, dve sestre su glavni likovi. Njihov kompleksan odnos pokazuje kako se u životu nije lako odlučiti između karijere i porodice. Kompeticija je ovde prisutna, ali i privrženost koja prevazilazi sve prepreke.

Foto: www.film4productions.com

In Her Shoes

Mada po prirodi, temperamentu i interesovanjima potpuno različite, dve sestre će pronaći zajednički jezik. Za to će biti potrebno vreme, ali lekcije koje će naučiti učiniće da im se životi drastično promene.

Foto: www.mubi.com

Little Women

Roman je doživeo čak sedam filmskih adaptacija, što samo ide u prilog tome koliko je ova priča o odrastanju četiri sestre važna. Svaka od njih je jaka individua za sebe, iako najviše briljiraju kada su zajedno.

Foto: www.vogue.com

Sense and Sensibility

Zasnovan na romanu Džejn Ostin, film u kome glume Ema Tompson i Kejt Vinslet prikazuje porodicu koja je upala u finansijsku krizu. Ovo će uticati na ljubavni život dveju sestara, mada će nakon problema uslediti happy end.

Foto: 7 www.britannica.com

Practical Magic

Nikol Kidman i Sandra Bulok ne samo da su sestre, već su i veštice. Kroz romantičnu komediju sa elementima fantastike, one će pokušati da se otarase kletve koja ih ozbiljno sprečava da se zaljube.

Foto: www.buzzfeednews.com

The Parent Trap

Film je veoma popularan među mlađom publikom, jer prikazuje bliznakinje razdvojene na rođenju koje će zameniti mesta kako bi pomirile svoje roditelje. U drugoj adaptaciji obe glavne uloge igrala je Lindzi Lohan.

Foto: www.backyardcinema.co.uk

Sisters

U komediji se pojavljuju dve odrasle sestre koje odlučuju da naprave poslednju žurku u kući svojih roditelja. Glavne uloge pripale su Ejmi Poler i Tini Fej. One toliko dugo sarađuju da su praktično i postale kao sestre.

Foto: www.theartsdesk.com

Naslovna slika: www.anothermag.com