Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Objavljen prvi trejler za Spilbergov mjuzikl „Priča sa zapadne strane“

AUTOR: CityMagazine 15 Sep, 2021
Objavljen prvi trejler za Spilbergov mjuzikl „Priča sa zapadne strane“

Deset nagrada Oskar, šezdeset godina razmaka, jedna glumica i dve uloge u filmu koji zaslužuje rimejk – iz kuhinje 20th Century studia dolazi Priča sa zapadne strane (West Side Story) koja novim trejlerom golica maštu i poručuje da će novo Spilbergovo delo biti vredno pamćenja, kao i njegova dosadašnja dela poput filmova E.T. Vanzemaljac, Park iz doba JureŠindlerova lista, Uhvati me ako možeš, ali i mnogih drugih ostvarenja.

Glumačku postavu savremene verzije filma čine mladi protagonisti Ansel Elgort u ulozi Tonija i Rejčel Zegler kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana Deboz, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu, za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu. Rita Moreno sada nastupa u ulozi Valentine, vlasnice prodavnice u kojoj radi glavni lik, Toni. Moreno je takođe i izvršni producent filma.

Foto: Niko Tavernise © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Ansel Elgort je mladi glumac rođen u Njujorku. Glavnom ulogom u filmu Vozač (Baby Driver) na njega je uperen reflekor za glavnu rolu u muzičkim filmovima. Svoju karijeru gradio je na ostvarenjima poput Drugačija (Divergent) i Krive su zvezde (The Fault In Our Stars).

Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući i scenaristu Toniju Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Toni, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela, koji je dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

Foto: © 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Priča sa zapadne strane pojavila se 1961. kao adaptacija istoimene brodvejske predstave rađene po knjizi Artura Lorensa i na osnovu muzike Leonarda Bernštajna. Film je osvojio deset nagrada Oskar, među kojima i zlatne statue u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.

Od 9. decembra film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije. U nastavku pogledajte trejler filma Priča sa zapadne strane: