Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otkriveno šta je tema sledećeg filma Kristofera Nolana

AUTOR: CityMagazine 14 Sep, 2021
Otkriveno šta je tema sledećeg filma Kristofera Nolana

Sajt Deadline javlja da proslavljeni reditelj Kristofer Nolan razgovara sa čelnicima najvećih holivudskih studija o finansiranju svog sledećeg ostvarenja. Biće to još jedan njegov film o Drugom svetskom ratu, s tim da će ovog puta fokus biti stavljen na projekat stvaranja atomske bombe, i njenog glavnog kreatora, Roberta Openhajmera.

Podsećamo vas, ovaj američki fizičar je zajedno sa grupom naučnika od 1942. do 1946. godine radio na razvoju nuklearnog oružja u laboratoriji u Los Alamosu. Rezultat njihovog napora bio je pronalazak atomske bombe. Dve eksplozivne naprave ovog tipa bačene su na Hirošimu i Nagasaki, što je dovelo do kapitulacije Japana i završetka Drugog svetskog rata.

Robert Openhajmer / Izvor: Los Alamos National Laboratory / Wikimedia Commons

Nolan se već jednom bavio ovim velikim sukobom i to u filmu Dunkirk o evakuaciji britanskih i francuskih vojnika preko Lamanša nakon poraza od Nemaca. Jedan glumac iz ovog ostvarenja će po svemu sudeći igrati i u novom filmu o Drugom svetskom ratu poznatog režisera. U pitanju je Kilijan Marfi, zvezda serije Peaky Blinders i Nolanov dugogodišnji saradnik. Još uvek nije poznato koju će ulogu on dobiti.

Kilijan Marfi / Foto: Maximilian Bühn / CC-BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons

Zanimljivo je da Nolan ovog puta pregovara sa različitim holivudskim studijima o produkciji svog novog filma, iako je godinama radio isključivo sa kompanijom Warner Bros. Pictures. Razlog njihovog mogućeg prekida saradnje možda leži u činjenici da popularni britansko-američki reditelj nije bio preterano zadovoljan što je ovaj studio odlučio da svoje filmove iz 2021. prikazuje istovremeno i u bioskopima i na striming platformi HBO Max.

Izvor: Deadline
Izvor naslovne slike: Denis Makarenko/Shutterstock.com