Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 zanimljivih činjenica koje možda niste znali o Adel

AUTOR: CityMagazine 11 Oct, 2021
5 zanimljivih činjenica koje možda niste znali o Adel

Novi album Adel trebalo bi da izađe do kraja godine. Biće to četvrti album popularne britanske pevačice, a prvi singl sa ovog izdanja, pesmu Easy on Me, imaćemo priliku da čujemo već 15. oktobra.

Dok iščekujete za sada još uvek neimenovani album Adel, upoznajte se u narednim redovima sa 5 zanimljivih činjenica iz njenog života, koje možda niste znali do sada.

1. Adel je svoj debi singl Hometown Glory napisala za svega 10 minuta

Engleska kantautorka je ovu pesmu napisala kada je bila tinejdžerka. Inspiraciju za njen tekst je dobila nakon što je njena majka pokušala da je ubedi da napusti porodični dom u Totenhemu i preseli se u studentsko naselje univerziteta. „Pustila sam joj Hometown Glory i rekla sam joj da je u njoj objašnjen pravi razlog mog ostanka kući“, izjavila je Adel godinama kasnije u intervjuu za magazin The Observer Music Monthly.

2. Bivši britanski premijer je veliki fan Adel

Godine 2009, u jeku velike finansijske krize, tadašnji britanski premijer Gordon Braun poslao je Adel zahvalnicu u kojoj je pisalo: „U vremenu u kome se naša zemlja suočava sa velikim finansijskim problemima, vaša muzika je svetlost na kraju tunela“. Kada je Adel novinarima govorila o ovoj neobičnoj poruci britanskog premijera, u šali je dodala: „Jedino se ja borim za privredni preporod!“.

3. Adel je mnogo volela grupu Spice Girls

Kada je gostovala u emisiji Džejmsa Kordena, Adel je priznala da je u detinjstvu obožavala grupu Spice Girls. „One su ostavile veliki utisak na mene kada su se pojavile sa svojim pesmama. Bile su to naizgled obične devojke koje se nisu plašile da pokažu šta znaju i imale su svoj stav“, izjavila je Adel i dodala: „Najviše sam volela Džeri. Kada je ona napustila grupu bila sam očajna. Bio je to prvi trenutak da sam osetila kako je kad vam neko slomi srce“.

4. Adel ne voli da šeta crvenim tepihom

„Ne osećam se nesigurno na crvenom tepihu, već mi jednostavno teško pada da se tu pojavljujem. Ponekad dobijam i grčeve u stomaku pred izlazak pred fotografe“, izjavila je Adel jednom prilikom. Ona je takođe više puta napomenula da se ne oseća uvek udobno na bini i da je zabrinjava što se i dalje suočava sa istim problemom, iako nastupa već više od jedne decenije.

5. Adel ima dve tetovaže na šakama

Na njenoj desnoj šaci istetovirano je „Angelo“, što je ime njenog sina, a na levoj „Paradise“ (raj). „Anđelo je moj raj. Sve što volim u vezi sa sebom, on čini da izađe na površinu. On je je jedini koji mi kaže ne, a ja ga poslušam. To je veoma zabavno mojim bliskim poznanicima, jer su navikli da samo ja donosim odluke i govorim drugima šta da rade“, rekla je Adel svojevremeno novinaru magazina Rolling Stone.

Izvor: Vogue
Izvor naslovne slike: CHRISTOPHER MACSURAK / CC 2.0 / Wikimedia Commons

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Kultura

Izložba „Šuma i zvezde“ Frančeska Amorozina

Izložba Šuma i zvezde Frančeska Amorozina biće otvorena 18. oktobra u 18.30h u galeriji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu…

Nemi pesnik: Nova nada novosadske muzičke scene

U inat vremenu u kojem je sve manje poeta a sve više tekstopisaca i kopirajtera Nemi pesnik odlučio je da…

Klišei iz romantičnih filmova koji su nam dosadili

Možda romantični filmovi nisu vaš omiljeni žanr, ali morate priznati da ste sigurno bar nekad pogledali neko takvo ostvarenje, bilo…