Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Detour u Barutani 16. septembra

Elektro-akustična pop-atrakcija Detour će u četvrtak 16.9.2021. izvesti svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Barutane u Beogradu. Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom.

Njihov već rasprodati koncert je trebalo da se održi 13.3.2020. ali je zbog pandemije odložen. Detour sada dolazi u Beograd da predstavi repertoar, koji je u međuvremenu dopunjen sa tri nova hita. Tokom 15 godina postojanja svojim glasovima i talentom sastav su obeležile pevačice Maja Posavec, pa Gina Damjanović, da bi im se početkom prošle godine priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala. Ova tranzicija je, prema rečima frontmena – autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima ŠarenaSlavlje i Hawaii otvorili su priču budućeg, šestog albuma. 

Njihova prva dva albuma Detour i TV doneli su hitove Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, dok ih  je treći album A što ak’ ja… katapultirao u veliku atrakciju prikačivši im titulu „perjanice novovalnog popa“. CD nošen singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao im je top mesta u većini godišnjih izbora i Porina za najbolji pop-album 2014. godine. Pesma Zaljubila sam se je 2016. godine od Hrvatske diskografske udruge dobila priznanje za najčešće puštanu na radiju, a 2017. im je donela nagradu Porin u kategorijama „Pjesma godine“ i „Najbolja izvedba grupe s vokalom”. Mogu da se pohvale i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i cenjeni album DETOUR 10, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima. 

Aktuelni album Tourdetour je uspešno najavljen pesmom Biram, a niz hit singlova nastavile su Bez tebe, VikendSkrivena, te Ima i nema.  Nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji su albumu dodelili novinari. Na Porinu je dobio nagradu za „Pop-album godine“ i „Najbolju izvedbu grupe s vokalom”. 

Već spomenutim novim singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii Detour je nastavio da osvaja vrhove top lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, pa će u Barutani konačno održati novi nastup pred publikom kojoj je još uvek u sećanju sjajan klupski koncert održan pre dve godine na festivalu Indirekt.

Ulaznice kupljene za koncert koji je trebalo da se održi 13.3.2020. u Domu omladine važe i za novi nastup u Barutani. Zbog većeg kapaciteta u prodaju je pušten dodatni kontigent po ceni od 1200 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i u Dallas Music shop-u.

DETOUR / BARUTANA BEOGRAD / 16.9.2021.

Donji grad, Kalemegdan
16.Sep 2021
Barutana
1.200