Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dženifer Hadson objavila album „Respect” iz istoimenog biografskog filma o Areti Frenklin

AUTOR: CityMagazine 10 Sep, 2021
Dženifer Hadson objavila album „Respect” iz istoimenog biografskog filma o Areti Frenklin

Paralelno sa premijerom biografskog filma o Areti Frenklin, Respect (MGM/Taramount), pojavio se i istoimeni, prateći soundtrack (Epic/Sony/Menart), u izvođenju Dženifer Hadson. Areta je lično odabrala da je na velikom platnu tumači Hadsonova, ali je Dženifer takođe, za potrebe filma, prepevala najveće hitove američke kraljice soula: Respect, Ain’t No Way, I Never Loved A Man, Natural Woman, Chain of Fools, Think, I Say a Little Prayer, Amazing Grace.

Film i interpretacija Hadsonove već su dobili aplauze kritike, a The Hollywood Reporter piše: „Areta Frenklin je izabrala Dženifer Hadson da je glumi na velikom platnu, a Hadsonova se odužila na pravi način i pokazala dostojno poštovanje prema soul legendi. Pesme Arete Frenklin su večne, a u izvođenju Dženifer Hadson dobile su dodatnu snagu. Ono što je posebno važno je dobra priča, lična borba Arete Frenklin koja je realistično pretočena u film”.

Dženifer Hadson se od samog početka karijere na muzičkoj sceni izdvojila glasnim, hrabrim i vrsnim vokalom. Probila ju je uloga u filmu Dreamgirls, za koju je dobila Oskara za glavnu žensku ulogu. Na Brodveju je nastupala u veoma hvaljenoj Boji purpura, a muzika iz te predstave joj je donela još jedan Gremi. Bila je jedan od članova žirija u takmičenju The Voice, igrala  je u filmovima Cats, Sex and The City 2, itd.

Rediteljka Lisl Tomi stoji iza filma Respect koji prati životni put Arete Frenklin, od pevačice u crkvenom horu njenog oca, do međunarodne slave. To je upečatljiva istinita priča o tome kako je muzička soul ikona pronašla svoj glas i svoj put.

Da bi proslavila izlazak albuma, Dženifer Hadson objavila je spot za jedinu originalnu kompoziciju sa albuma, Here I Am (Singing My Way Home), čiji je koautor zajedno sa čuvenom Kerol King, četvrostrukom dobitnicom nagrade Gremi, koja je posebno za Aretu Frenklin napisala veliki hit Natural Woman. Njihovoj prvoj zajedničkoj autorskoj saradnji pridružio se i Džejmi Hartman.

Naslovna fotografija: MGM/UA