Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kolja nastupa u Banovini 16. septembra

AUTOR: CityMagazine 15 Sep, 2021
Kolja nastupa u Banovini 16. septembra

Muzičar Nikola Pejaković Kolja održaće koncert u četvrtak 16. septembra (20.00) u niškoj Banovini, u dvorištu Univerziteta, i tom prilikom sa svojom vernom publikom proslaviti 55. rođendan. Sa njim će na pozornici biti gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sebastijan Kerekeš, uz pratnju trubača Nemanje Banovića i saksofoniste Kristijana Mlačka.

Kolja je u video-poruci na Fejsbuku tim povodom rekao: „Odavno ne slavim svoje rođendane, ali, ovaj ću da proslavim sa vama koji dođete 16. septembra u dvorište Univerziteta Banovina u Nišu. Znači, 16. septembar, 55. rođendan”.

Multimedijalni umetnik u Nišu nastavlja seriju nastupa u Srbiji, započetu 25. juna na kragujevačkom Arsenal festu. Usledili su Zemun, Novi Sad, Smederevo, Vrnjačka Banja, Čačak… Ulaznice za koncert u Banovini mogu da se kupe na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i u Irish Pub-u i CD Sound-u. Cena karte je 1.000 dinara, a na dan koncerta ulaznice će koštati 1.200 dinara.

Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom Mama, nemoj plakati (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sledećim Kolja (2009), trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom Grobovlasnici (2013) i odlično prihvaćenim 4 Prsta (2018), sa koga su se izdvojile Može malo sutra, Ala je lep ovaj svet, Svaku noć je isti mrak i Život je san. Veliku popularnost zadobila je numera Meksikanac, objavljena 2020. godine. Uskoro će, u izdanju Long Play-a, biti objavljen njegov novi singl.

Naslovna fotografija: Nebojša Babić/Promo

Kolja • Banovina Niš (16.sept)

Univerzitetski trg
16.Sep 2021
Banovina
1.000, 1.200 RSD