Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Septembar u Barutani uz Ernana Katanea, Folamour-a, Kollektiv Turmstrasse i mnoge druge izvođače

AUTOR: CityMagazine 03 Sep, 2021
Septembar u Barutani uz Ernana Katanea, Folamour-a, Kollektiv Turmstrasse i mnoge druge izvođače

Kraj osme sezone letnjeg kluba Barutana obeležiće internacionalne zvezde elektronske scene, ljubitelji klupskog zvuka uživaće u širokom muzičkom spektru, od fanka, diska i hausa, preko progresiva, pa sve do minimala i tehna.

Prvi petak septembra meseca obeležiće tradicionalni beogradski nastup apsolutne legende progresiv scene, Ernana Katanea i njegovog kolege italijana Gracijana Rafe. Za domaću podršku te večeri zaduženi su Aćim i Igor D.

Muzičar sa preko 30 godina karijere, čovek koga obožavaoci širom sveta zovu El Maestro – Ernan Kataneo je kumovao andergraund haus sceni i postao njena srž. Ovaj superstar elektronske scene je mnogo više od izvođača. Jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski haus sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Za više od tri decenije karijere izdao je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa, bio je prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, a takođe je bio i među najboljih 100 di-džejeva 10 godina zaredom na DJ Mag-ovoj Top 100 listi.

Ernan Kataneo

Dan kasnije, u subotu 4. septembra, posetioci će moći da uživaju u još jednom tradicionalnom nastupu. Za pultom će se naći jedna od najtraženijih regionalnih tehno di-džej dama Lea Dobričić i njena koleginica i prijateljica iz Bukurešta – Nusha. Podršku će im pružiti Tarens b2b sashawasright i Allientronic b2b Medium Rare, polaznici Perfect Pitch Music Academy di-džej škole.

Nusha se kao ženski di-džej, a samim tim i retka pojava na rumunskoj tehno sceni, vrlo brzo izdvojila po svom talentu, di-džej veštinama i produkciji. Već više od decenije, Nusha ne prestaje da iznenađuje klabere širom sveta svojim inovativnim i svežim setovima, a njene trake su nebrojeno puta dostigle vrhove Beatport lista. Na nastupe uvek donosi nešto novo, a kroz svoje setove, oduševljava tehnikom, selekcijom muzike i neverovatnom energijom.

Nusha

U petak 10. septembra premijerno će nastupiti maestralni Folamour koji iza sebe ima tri hvaljena albuma i legendarni Boiler room set, koji ga je pozicionirao kao jednog od najperspektivnijih izvođača svoje generacije. Za domaću podršku zaduženi su Marko Milosavljević i Marquez V.

Folamourova muzička pozadina veoma je raznovrsna. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do džeza. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog hausa, fanka i diska, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti.

Folamour

Narednog vikenda, u subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju lajv nastup Nika Plagemana, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika sa haus i tehno scene koji se ističu od mnoštva drugih artista. Te večeri, za di-džej pultom će se naći i lokalni talenti – Coeus i Dakissa.

Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre više od dve decenije. Najveći uspeh donelo im je izdanje „Sry I’m Late“, za veliki Diynamic lejbl, sa kojeg se izdvojila numera „Sorry I Am Late“, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u. Kollektiv Turmstrasse su jedni od retkih umetnika iz haus i tehno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista.

Niko (Kollektiv Turmstrasse)

Minimal i tehno legenda, Sonja Moonear, vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“ vraća se u Beograd u petak 24. septembra, kada će nastupiti sa Markom Nastićem.

Sonja Moonear će se ponovo naći pred domaćom publikom kako bi demonstrirala stapanje suptilnog minimala i moćnog tehno gruva i zabavila klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti. Sa sobom uvek na put nosi gomilu ploča, te se u njenom koferu može naći svašta, od ambient hausa i tehna do izdanja sa fanki i soulful zvukom.

Ulaznice za sva gostovanja u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važiće i za nove datume. Ulaznice za nastup Ernana Katanea rasprodate su još pre nekoliko nedelja.