• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Srbin u Americi prodaje jeftino jelo od 3 sastojka koje svako zna da napravi - i živi kao kralj: "Radim tri dana nedeljno"
Foto: Screenshot/Youtube/Dragan Rakonjac

Srbin u Americi prodaje jeftino jelo od 3 sastojka koje svako zna da napravi – i živi kao kralj: “Radim tri dana nedeljno”

CityMagazine
01.11.2024. 2 min Magazin

Amerikanci stoje u redovima kako bi pojeli palačinke koje pravi Srđan iz Srbije. Razradio je biznis snova na najobičnijem jelu koje na našim prostorima zna da napravi skoro svako.

Srđan je pre tri i po godine došao u Ameriku i kako se čini ostvario je američki san. Naime, Srđan u Kaliforniji pravi i prodaje obične palačinke, za koje su potrebna samo tri sastojka – jaja, mleko i brašno.

Kaže kako radi samo tri dana i da živi pristojno. “Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam ceo dan”, kaže u videu Dragana Rakonjca, koji snima priče o Srbima koji žive i rade u Americi.

Tri dana radi, četiri odmara

“Dobar sam biznis napravio, ne mogu da se žalim”, ispričao je Srđan koji je prvo radio u Nemačkoj da bi se od tamo preselio u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg s tri radna dana nedeljno živi dobro. Palačinke koje radi peče i puni kao većina na Balkanu, a Amerikanci su čini se oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica, koju je naručio iz Kine, a isplatio ju je za samo dva meseca.

Srbin u Americi prodaje jeftino jelo od 3 sastojka koje svako zna da napravi - i živi kao kralj: "Radim tri dana nedeljno"
Foto: Youtube/Dragan Rakonjac

“Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu… Ali kad radim, radim ceo dan. Rano ujutro u kupovinu pa prvo spremim smesu kod kuće, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu… Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje suđa…”, kaže i dodaje da mu je nova kineska prikolica baš onakva kakvu je hteo, ima sve, i frižider i zamrzivač za sladoled. “Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno”, priča i otkriva kako njegove palačinke Meksikanci obožavaju.

Koliko košta Srđanova palačinka

“Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara… Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale”, kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu, Meksikanku.

“Sve sam papire sredio, ništa na crno ne radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu”, ispričao je pa otkrio i koliko zarađuje. Pojasnio je da kad je stvarno dobro veče, proda 80-90 palačinki , a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.100 dolara. Kad je došao u Ameriku dvoumio se pak između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca obožavala a i manje je troškova.

“Prvo ne moram ni porez da plaćam za to jer nije jelo nego samo desert, nije prljav i mastan posao, ne treba mi ni vatrogasna dozvola jer nema vatre…”, rekao je dodao da je tako lišen dodatnih troškova.

Oznake:

amerikapalačinkeSrbin

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

veze
Prethodni

4 glavna razloga za prekid veze i kako ih izbeći

8 znakova da unosite previše šećera
Sledeći

8 znakova da unosite previše šećera

Sledeći
8 znakova da unosite previše šećera
01.11.2024.

8 znakova da unosite previše šećera

Prethodni
31.10.2024.

4 glavna razloga za prekid veze i kako ih izbeći

veze

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖