• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Srbin u Americi prodaje jeftino jelo od 3 sastojka koje svako zna da napravi - i živi kao kralj: "Radim tri dana nedeljno"
Foto: Screenshot/Youtube/Dragan Rakonjac

Srbin u Americi prodaje jeftino jelo od 3 sastojka koje svako zna da napravi – i živi kao kralj: “Radim tri dana nedeljno”

CityMagazine
01.11.2024. 2 min Magazin

Amerikanci stoje u redovima kako bi pojeli palačinke koje pravi Srđan iz Srbije. Razradio je biznis snova na najobičnijem jelu koje na našim prostorima zna da napravi skoro svako.

Srđan je pre tri i po godine došao u Ameriku i kako se čini ostvario je američki san. Naime, Srđan u Kaliforniji pravi i prodaje obične palačinke, za koje su potrebna samo tri sastojka – jaja, mleko i brašno.

Kaže kako radi samo tri dana i da živi pristojno. “Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam ceo dan”, kaže u videu Dragana Rakonjca, koji snima priče o Srbima koji žive i rade u Americi.

Tri dana radi, četiri odmara

“Dobar sam biznis napravio, ne mogu da se žalim”, ispričao je Srđan koji je prvo radio u Nemačkoj da bi se od tamo preselio u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg s tri radna dana nedeljno živi dobro. Palačinke koje radi peče i puni kao većina na Balkanu, a Amerikanci su čini se oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica, koju je naručio iz Kine, a isplatio ju je za samo dva meseca.

Srbin u Americi prodaje jeftino jelo od 3 sastojka koje svako zna da napravi - i živi kao kralj: "Radim tri dana nedeljno"
Foto: Youtube/Dragan Rakonjac

“Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu… Ali kad radim, radim ceo dan. Rano ujutro u kupovinu pa prvo spremim smesu kod kuće, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu… Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje suđa…”, kaže i dodaje da mu je nova kineska prikolica baš onakva kakvu je hteo, ima sve, i frižider i zamrzivač za sladoled. “Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno”, priča i otkriva kako njegove palačinke Meksikanci obožavaju.

Koliko košta Srđanova palačinka

“Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara… Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale”, kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu, Meksikanku.

“Sve sam papire sredio, ništa na crno ne radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu”, ispričao je pa otkrio i koliko zarađuje. Pojasnio je da kad je stvarno dobro veče, proda 80-90 palačinki , a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.100 dolara. Kad je došao u Ameriku dvoumio se pak između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca obožavala a i manje je troškova.

“Prvo ne moram ni porez da plaćam za to jer nije jelo nego samo desert, nije prljav i mastan posao, ne treba mi ni vatrogasna dozvola jer nema vatre…”, rekao je dodao da je tako lišen dodatnih troškova.

Oznake:

amerikapalačinkeSrbin

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

veze
Prethodni

4 glavna razloga za prekid veze i kako ih izbeći

8 znakova da unosite previše šećera
Sledeći

8 znakova da unosite previše šećera

Sledeći
8 znakova da unosite previše šećera
01.11.2024.

8 znakova da unosite previše šećera

Prethodni
31.10.2024.

4 glavna razloga za prekid veze i kako ih izbeći

veze

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Mia Kalifa
    Mia Kalifa oduševila fanove stripova briljantnom teorijom o Supermenu i Betmenu
    CityMagazine
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖