Crveno meso povećava holesterol, a ovi ljudi nikako ne bi trebalo da ga jedu
Mnoga istraživanja do sada su pokazala da je redovna konzumacija crvenog mesa povezana sa povećanim rizikom od razvoja visokog holesterola i visokog krvnog pritiska, što dalje može dovesti do srčanih oboljenja, ali i razvoja određenih vrsta raka.
Kako prenosi portal Eat This, neka istraživanja su čak otkrila da prekomerni unos crvenog mesa povećava rizik od razvoja dijabetesa, a čak može skratiti očekivani životni vek.
Iako je razumljivo da povremena konzumacija crvenog mesa neće izazvati ovakve negativne posledice, dijetetičari ipak upozoravaju da određene grupe ljudi ne treba da jedu ovu vrstu mesa, već da je izbegavaju koliko god je to moguće.
To podrazumeva:
– ljudi koji imaju visok holesterol
– osobe sa oboljenjima srca ili cirkulatornog sistema
– ljudi sa uznapredovalom bolešću bubrega
– ljudi sa porodičnom istorijom raka debelog creva, prenosi n1info.hr.