• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Devet načina da krišku hleba pretvorite u večeru

Devet načina da krišku hleba pretvorite u večeru

CityMagazine
09.03.2019. 4 min IshranaZdravlje

Nekoliko kriški hleba – čak i starog – može da se pretvori u večeru u roku od par minuta, uz samo par dodataka nekih osnovnih namirnica iz ostave koje sigurno imate pri ruci.

Ovo je devet ukusnih načina da to uradite:

1. Napravite supu od hleba

Tanjir mirisne čorbe sa kriškom hrskavog hleba jedno je od najjednostavnijih i najukusnijih jela na svetu. Za jednostavnu verziju (za razliku od, recimo, francuske supe sa lukom koja zahteva dosta vremena), potrebno je da samo zagrejete bujon od piletine, ubacite aromatične sastojke kao što su beli i crni luk, đumbir ili začini i ostavite da vri par minuta. Potom razmutite par jaja u supi ako želite (nije obavezno) i ubacite krišku tostiranog ili starog hleba u svaki tanjir.

U supu možete dodati i ono što najviše volite: ljuti sos, sok od limuna ili limete, sveže začinsko bilje, rendani sir i slično, a sigurni smo da će mališani uživati u biranju priloga. Hleb upija vruću tečnost i postaje mek, te tako dobijate jelo koje će vas dobro zagrejati u hladnijim večerima.

2. Ukusan francuski tost

Francuski tost
Francuski tost

Ovo jelo je naročito dobro kad kasno dođete sa posla i jako ste gladni a u kući „nema ništa da se jede”. Pravi se jako brzo i jednostavno, a daje vam osećaj sitosti i zadovoljstva. Sve što je potrebno jeste da jaja umutite u mleku, u to umočite kriške hleba i ispečete u tiganju na puteru. Kada okrenete krišku dok se peče, pospite je bilo kojom vrstom sira koji imate – sir će se otopiti dok se druga strana peče. Ovo jelo možete odmah da servirate.

3. Stavite jaje u sredinu

Samo isecite krug u sredini kriške hleba i stavite u vruć tiganj u kom se otopio puter, pa razbijte jedno jaje u tom krugu. Kada se ispeče, okrenite krišku. Nakon toga preko možete staviti neko zeleno povrće ili pesto sos. Ovo jelo vas nikada neće izneveriti: ako već nije na vašem repertoaru brzih večera, krajnje je vreme da ga uvrstite.

4. Ili stavite jaje preko

Iako veoma podseća na sendvič, pečeno jaje na tostu je savršena večera spremljena za kratko vreme. Dodajte malo pečene slanine ili propržene kriške paradajza preko i i jelo je gotovo.

9 načina kako da krišku hleba pretvorite u slasnu večeru _ Infografik
9 načina kako da krišku hleba pretvorite u slasnu večeru _ Infografik

5. Napravite pasulj tost

Sočan, redak pasulj na tostu tako da hleb ovlaži i mora da se jede viljuškom je nešto predivno, baš kao i tanjir retkog pasulja poslužen sa kriškom tosta za umakanje. Ovo jelo može da se pravi u bezbroj kombinacija, u zavisnosti od toga šta vam je pri ruci: paradajz isečen na kockice iz konzerve i beli pasulj su uvek odlični, a možete da dodate kelj ili spanać ako ih imate, ili da jednostavno upotrebite omiljeno zeleno povrće i pasulj sa maslinovim uljem.

Ako se ta mešavina ukusa i tekstura ne sviđa mališanima, predlažemo vam da za njih zagrejete konzervu pasulja (crnog, belog, pinto ili leblebije) sa malo bujona ili maslinovog ulja i stavite na krišku tosta – neće biti sočno kao standardna verzija, ali se najmlađima više dopada jer je jednostavnija.

6. Pretvorite ga u „picu“

Ako imate celu veknu hleba, možete da je pretvorite u picu uz pomoć nekog zabavnog recepta. Sve što vam je potrebno je neki sos i sir. Svaki hleb može da prođe kao „pica” kada ga dobro istostirate, premažete sokom od paradajza i pospete sirom dok je vruć da bi se otopio. Možete dodati malo piletine ili drugog mesa da biste dobili više proteina, kao i grilovanog povrća ili par isečenih maslinki.

7. Ili se odlučite za avokado tost

Postoji razlog zašto je avokado tost uvek u modi: zato što predstavlja izuzetno ukusan način da napravite hranljiv obrok, a i slatko izgleda. Neka deca ne vole avokado, ali to nije tako često. Ovo je jednostavno jelo jer sve što treba da uradite jeste da izgnječite ili aranžirate kriške avokada na tostu ili preko dodate malo kukuruza ili paradajz soka da biste uneli i povrće i nikada vam neće ponestati ideja kako da krišku hleba pretvorite u večeru.

Avokado tost
Avokado tost

8. Probajte tost sa mlekom

Ovo nije pravi obrok ali je toliko dobro da zaslužuje da se nađe na ovom spisku. Tost sa mlekom je kao supa od hleba, ali sa mlekom umesto bujona, i obično je sladak. Krišku tosta namazanu puterom, medom i sa malo cimeta prelijte vrućim mlekom i to je to. Ovaj obrok odličan je za oporavak dece od virusa, a možete ga pripremiti i za sebe kada vam je potrebno toplo i ukusno jelo.

9. Uživajte u umaku dagnji

Dagnje verovatno nemate uvek u kući, zato je ovo jelo predviđeno za one trenutke kada želite ili da se opustite sami ili uživate sa partnerom ili prijateljima. Ovo jelo nije praktično kao ostala – sastavljena od sastojaka iz frižidera, ali je božanstveno. Umak od belog luka i vina savršeno natapa debelo isečenu krišku hleba, a dagnje se jako brzo pripremaju i imaju odličan ukus. Ovom poslasticom možete da se počastite kad deca odu na spavanje. Uz čašu ili dve vina.

Oznake:

brzohlebishranakriškavecera

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovo su najzdravije zemlje na svetu
Prethodni

Ovo su najzdravije zemlje na svetu

Devet namirnica koje su idealne kad želite nešto za užinu
Sledeći

Devet namirnica koje su idealne kad želite nešto za užinu

Sledeći
Devet namirnica koje su idealne kad želite nešto za užinu
10.03.2019.

Devet namirnica koje su idealne kad želite nešto za užinu

Prethodni
08.03.2019.

Ovo su najzdravije zemlje na svetu

Ovo su najzdravije zemlje na svetu

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine
    feničanska šema
    Da li je ovo najpolitičkije izdanje kralja hipsterskog filma: Gledao sam film “Feničanska šema”
    Miloš Dašić
    f1
    Pretpremijera akcionog filma „F1″ u velikoj sali mts Dvorane
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖