• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Dijeta uz koju Kejt Midlton održava vitku liniju godinama
Foto: Suzanne Plunkett-Reuters/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dijeta uz koju Kejt Midlton održava vitku liniju godinama

CityMagazine
27.01.2024. 2 min Ishrana

Tvorac Dukan dijete je dr Dukan, koji je i autor knjige “Ne mogu da smršam” u kojoj objašnjava principe ove ishrane. Knjigu je prodao u više od 10 miliona primeraka širom sveta. Poznato je da je njegova dijeta pomogla da smrša pre venčanja vojvotkinje od Kembridža, a Dženifer Lopez da uđe u formu nakon porođaja. Mada, ovoj dijeti se vrate povremeno i danas.

Dukanova dijeta zasniva se na konzumaciji hrane koja sadrži proteine i značajnom smanjenju unosa ugljenih hidrata i masti. Zahvaljujući proteinima nećete osećati glad tipičnu za druge dijete, a mala količina ugljenih hidrata će vas spasiti od viška kalorija.

Kao rezultat, dolazi do brzog gubitka kilograma, a gubitak kilograma se vrši zbog smanjenja masti, a ne mišićne mase. Istovremeno, telo zarasta, poboljšava stanje kože, kose i rad unutrašnjih organa.

Dijeta se sastoji od četiri faze: Dve za gubljenje kilograma i dve za izbegavanje ponovnog debljanja. U sredini između dve faze, gubitak kilograma treba da dostigne željenu težinu.

Ovo su četiri faze Dukan dijete:

Napad (1-7 dana): Dijetu započinjete tako što jedete neograničene količine nemasnog proteina plus 1.5 kašika ovsenih mekinja dnevno.

Krstarenje (1-12 meseci): Naizmenično jedete nemasni protein jedan dan, a sledećeg nemasni protein sa povrćem bez skroba, plus 2 kašike ovsenih mekinja dnevno.

Konsolidacija (zavisi): Jedete neograničenu količinu nemasnih proteina i povrća, nešto ugljenih hidrata i masti, a tokom jednog dana u nedelji jedete isključivo nemasni protein, plus 2.5 kašika ovsenih mekinja dnevno.

Održavanje (nadalje): Uglavnom se pridržavate pravila iz treće faze. S tim što ne morate biti striktno, sve dok vam je težina stabilna. Unos ovsenih mekinja se povećava na 3 kašike dnevno.

Oko 100 namirnica vam je na raspolaganju tokom čitavog Dukanovog programa:

Crveno meso bez puno masnoća – teletina, govedina, konjsko meso… (pripremati bez ulja i masti, isključivo u teflonu, na roštilju ili kuhano)

Nemasno meso divljači – fazan, zec, srna, tetrijeb…

Meso peradi – piletina, ćuretina, prepelica, ali ne meso patke ili guske. Bijelo meso pripremajte i jedite bez kože.

Sve vrste ribe – svježa, konzervirana ili smrznuta, samo vidite računa da ulje iz ribljih konzervi ne koristite, niti da svježu ribu pečete sa dodacima masnoća. Ako želite pečenu ribu, pecite je u foliji. Poželjne su aromatične trave, te limunov sok.

Iznutrice od životinja čije je meso dozvoljeno – jetra i bubrezi.

Konzervirano pileće i ćureće meso sa malim procentom masti, te nemasne šunke.

Kuhana jaja ili jaja pečena bez ulja i maslaca. Žumanjci su ograničeni na 4 – 5 komada sedmično, dok bjelanjci možete jesti bez ograničenja.

Mliječni proizvodi sa vrlo malo masnoća – Obrađeno mlijeko sa niskim procentom masti, nemasni sir, nemasni jogurti (obični ili voćni)…

Morski plodovi – dagnje, lignje, puževi, račići, škampi, jastog, morske školjke…

Biljni proteini – soja, tofu.

Zobene mekinje sa jogurtom ili mlijekom, ili pogačica od mekinja.

Oznake:

dijetaKejt Midlton

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovo jelo nikada ne treba da naručujete u restoranu: Razlog je u ovome, otkriva Gordon Remzi
Prethodni

Ovo jelo nikada ne treba da naručujete u restoranu: Razlog je u ovome, otkriva Gordon Remzi

Evo zašto svaki dan treba da pijemo zeleni čaj
Sledeći

Evo zašto svaki dan treba da pijemo zeleni čaj

Sledeći
Evo zašto svaki dan treba da pijemo zeleni čaj
27.01.2024.

Evo zašto svaki dan treba da pijemo zeleni čaj

Prethodni
27.01.2024.

Ovo jelo nikada ne treba da naručujete u restoranu: Razlog je u ovome, otkriva Gordon Remzi

Ovo jelo nikada ne treba da naručujete u restoranu: Razlog je u ovome, otkriva Gordon Remzi

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖