Kokice u mikrotalasnoj spremamo pogrešno: Za ovaj ključan korak vam treba minut i biće savršene
Kokice iz mikrotalasne su za mnoge omiljena grickalica. Iako nisu baš tako zdrave, gotove su za tren, pa nekada možete da se počastite.
Ipak, često na dnu kese ostane dosta zrna kukuruza koja se ne otvore.
Da vam se ovo ne bi dešavalo, potrebno vam je 60 sekundi i šoljica vode.
Tačnije, kako i stoji na uputstvu za upotrebu, a koje verovatno niko ne čita, dovoljno je da mirotalasnu ugrejete pre ubacivanja kokica, piše Dejli mejl.
Na pozadini kesice nalaze se uputstva.
„Za najbolje rezultate zagrejte mikrotalasnu zagrevanjem šoljice vode oko jednog minuta. Šoljicu zatim izvadite pre nego što ubacite kokice“, stoji na uputstvu.
Takođe, pre nego što ubacite kesicu u mirotalasnu, dobro je protresite da bi se so ravnomerno rasporedila.
A koliko dugo ih zagrevate?
Pa, u zavisnosti od vaše mikrotalasne, kokicama je potrebno između jednog minuta i 15 sekundi do pet minuta.
„S obzirom na to da se mikrotalasne razlikuju, isključite rernu kad se vreme pucanja kokica uspori na svake dve do tri sekunde“, piše još na paketiću.