Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
4.0 FEST

4.0 FEST je prvi festival inovacija na tržištu rada inspirisan Industrijom 4.0. Festival je zamišljen kao interaktivna i multimedijalna promocija preduzetničke kulture, njenog razvoja i primene u razvoju sopstvene biznis ideje na tržištu rada budućnosti sa posebnim osvrtom na žene preduzetnice i kao interaktivna i multimedijalna promocija trendova i inovacija na tržištu rada budućnosti tokom vremenskog opsega od narednih pet kalendarskih godina (period relativno predvidiv sa stanovišta razvoja tehnologije).

Inicijalna ideja je da 4.0 FEST bude veliki i revolucionarni iskorak u informisanju i obrazovanju naše omladine. Kako se nedoumica oko izbora profesije i usmeravanja najpre sopstvene, a potom i sve ostale dece, redovno javlja shvatili smo da nikada nismo ozbiljno napravili projekciju, a ni studiju o tome šta ih očekuje u godinama kada oni završavaju svoje škole i kada definitivno ulaze u svet odraslih. 

4.0. FEST prestavlja početak kreiranja onoga što godinama nismo imali – zbornog mesta za informisanje mladih ljudi o tome šta ih čeka u bliskoj budućnosti, koje su to tehnike kojima će morati da ovladaju kako bi bili aktivni i aktuelni na tržištu znanja i sposobnosti, koje su veštine i osobine potrebne za obavljanje delatnosti koje Industrija 4.0 zahteva, koje su to profesije koje će nestati, koje nastati, a koje će zahtevati potpunu transformaciju. 

Učesnici festivala putem prezentacija u formi okruglog stola i u okviru festivalskih sektora prezentuju svim posetiocima spektar zanimanja i najtraženijih veština u okviru svoje grane privrede sa posebnim naglaskom na to kako će se određena zanimanja razvijati u okviru Industrije 4.0, a posetiocima biće omogućena razmena znanja i iskustava sa učesnicima festivala. Glas mladih i vodič kroz festival je sjajni mladi glumac Nikola Stanković. Večernji program festivala rezervisan je za muzičke nastupe i prezentacije zanimanja u okviru industrije zabave. Tokom dva festivalska dana nastupiće Goran Ferenc, elektro inženjer i izumitelj prve laserske harfe na našim prostorima, plesna grupa 2hot4stage, DJ-evi Aleksandar Bojović i Lea Davogić, dok će festival zatvoriti sjajni beogradski bend Irie FM.

4.0 Fest

Na festivalu učestvuju RTS planeta, kao predstavnik medija budućnosti, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu kao predstavnik STEM sektora, kompanija Asseco SEE kao predstavnik IT sektora, advokat Uroš Radenković kao predstavnik pravnog sektora, Bagel Bejgl (NVO Atina) kao predstavnik proizvodnje hrane budućnosti, Recan fondacija kao predstavnik ekološkog sektora, delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru kampanje #EU za tebe, Portal Gaming World koji pomera granice u gejming industriji i Singidunum Univerzitet, a biće organizovan i sektor za osnovce u okviru kog će učestvovati izdavačka kuća JRJ Moj izdavač i KidHub. 

4.0 FEST otvara svim posetiocima zainteresovanim za promene na tržištu rada brojne mogućnosti i daje šansu da se relevantne informacije saznaju iz prve ruke! Festival je realizovan uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnoloski razvoj, a ulaz je potpuno besplatan za sve aktivnosti!

Prvi 4.0 FEST održava se u okviru prostora Art komune Dorćol (Dorćol Platz), Dobračina 59, Beograd, 4. i 5. oktobra ove godine od 11h do 23h.

4.0 FEST

Dobračina 59b
04.Oct 2019
Dorćol Platz
Besplatno

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…