Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Deda Mrazovi na motorima i ove godine odneli poklone deci iz Sremčice

AUTOR: CityMagazine 23 Dec, 2019
Deda Mrazovi na motorima i ove godine odneli poklone deci iz Sremčice

Više stotina Deda Mrazova na motorima provozalo se Beogradom kako bi dostavili novogodišnje paketiće deci i mladima sa smetnjama u razvoju u Sremčici.

Obučeni u kostim Deda Mraza, ljubitelji dvotočkaša iz brojnih moto klubova, okupili su se na platou ispred Skupštine grada Beograda, da bi uz huk motora, osmehe i dobro raspoloženje, ispraćeni velikim brojem građana, krenuli na put sa jednim ciljem: obradovati mališane iz Ustanove za decu i mlade u Sremčici. Ove godine Deda Mrazovi nisu bili sami. Tradiciju koja traje već trinaest godina, podržala je i kompanija Coca-Cola, zahvaljujući kojoj će ove godine pet domova širom Srbije dobiti neophodnu opremu, nameštaj, pomagala za učenje i sportske rekvizite.

Inicijativa je krenula pre više od jedne decenije, od pojedinaca koji su verovali da je u vreme praznika važno pomoći drugima. Ustanova u Sremčici je za nas zaista posebno mesto, i svake godine sa nestrpljenjem čekamo kraj decembra, i mi, a deca, naravno, još više. Nakon što im uručimo poklone, družimo se sa njima ceo dan, i to je zaista nezaboravno. Ove godine zahvaljujući kompaniji Coca-Cola, u mogućnosti smo da pomognemo još više domova, i trenutno, nema srećnijih Deda Mrazova od nas”, rekao je Nenad Gavrilović, jedan od pokretača inicijative.

Ustanova za decu i mlade Sremčica, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka u Subotici, Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Požarevcu i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku ove godine deo su praznične čarolije koju donose Deda Mrazovi na motorima i Coca-Cola. Kubra Kilićel, brend menadžer kompanije Coca-Cola, objasnila je kako je došlo do saradnje.

Deda Mrazovi na motorima predstavljaju inspiraciju za sve nas da i sami činimo dobra dela, jer svetu je potrebno više Deda Mrazova. Zato smo rešili da u okviru naše novogodišnje kampanje #BudiDedaMraz pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Želimo da proširimo magiju dobrih dela i donesemo radost u ustanove za decu i mlade širom Srbije i to je upravo najveća vrednost ove saradnje.”

Tradicionalno, Coca-Cola nas poziva da učinimo nešto lepo svakog dana, a Deda Mrazovi na motorima su tu da magiju dobrote prošire za još više osmeha, jer svetu je potrebno više Deda Mrazova, koji pored sanki, kao što vidimo, mogu da voze i motore.

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…

Zašto je Dženifer Aniston odbila glavnu ulogu u filmu „Serendipityˮ?

Romantična komedija junakinji današnje priče donela je slavu, pa je i danas prepoznatljiva po ulozi Rejčel Grin iz hit serije…