Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dodatne „Pčelice“ stižu u škole za edukaciju dece sa smetnjama u razvoju

AUTOR: CityMagazine 10 Oct, 2019
Dodatne „Pčelice“ stižu u škole za edukaciju dece sa smetnjama u razvoju

Tokom avgusta i septembra u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u „humanitarnim kasicama“ je prikupljan novac za Fond B92 i njihovu akciju „Pčelice“ u okviru projekta Bitka za znanje.

Prikupljeno je ukupno 583.550,00 dinara i ta sredstva će biti iskorišćena za kupovinu „košnica“, odnosno seta od 6 robota „Pčelica“. Robot ima kapacitet da pamti zadate komande sa komandne ploče koja se nalazi na samom robotu bez dodatne upotrebe računara, ili znanja programskog jezika. Lakim komandama pčela savladava zadatke prepoznavanja brojeva i slova, ili zadataka iz matematike i jezičke sintakse po komandama koje im zadaju đaci.

„Mekdonads je doprineo da hiljade njihovih gostiju malim doprinosima naprave veliki rezultat. Pčelice će pomoći desetinama učenika sa posebnim potrebama da lakše, kreativnije savladavaju veštine i znanja. Ovo je bio i najbolji način da se Mek sa svojim avgustovskim i septembarskim gostima, priključi obečeležavanju Nacionalnog dana davanja“ rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

„Drago nam je da smo mogli da pomognemo Fondu B92 i njihovoj akciji Bitka za znanje i uz pomoć naših gostiju koji su donirali kroz „humantarne kasice“ u našim restoranima obezbedimo pet setova robota „Pčelica“ za pet od 48 škola u Srbiji koje su namenjene za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. McDonald’s će nastaviti i ubuduće da podržava institucije i organizacije kojima je pomoć neophodna kako bi što lakše prevazišli sve izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju.“ – izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.

Najčitanije

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Scena

Novi broj City Magazine-a u Danasu u utorak 26. oktobra

List Danas i City Magazine čekaju vas zajedno na trafikama širom Srbije u utorak 26. oktobra. Danas i City Magazine…

Zabavne slučajnosti koje se dešavaju samo jednom u životu

Kako biste reagovali da hodate supermarketom i na ambalaži nekog proizvoda ugledate ilustraciju čoveka koji izgleda isto kao vi? A…

Vikend preporuke 22-24.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…