Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Istražite Beograd kao turista

Kaže se da u svakom gradu možete biti turista, pa čak i u onom gde ste odrasli ili trenutno živite. Što je veći i stariji grad, to su i veće mogućnosti za tako nešto, ali uvek postoji neki novi neistraženi kutak ili neki ugao gledanja koji do sada niste isprobali. Takav je slučaj i sa Beogradom.

Sigurno postoji neki deo grada u kome nikad niste bili, ali to ne znači da se i u samom centru ne krije nekoliko iznenađenja i zanimljivosti koje niste znali. Od sada to možete otkriti i doživeti na jedan novi način, zahvaljujući organizaciji Explore Serbia koja se bavi razvojem i promocijom avanturističkog i seoskog turizma u Srbiji i na Balkanu.

Oni su razvili istraživačku igricu pod nazivom Beograd – raskršće civilizacija, koja omogućava jedan novi pogled na Beograd, a sve što vam je potrebno jeste da izdvojite 2 do 3 sata slobodnog vremena i uživate. U pitanju je avantura koja vas vodi kroz 13 zagonetki, počevši od Hrama Svetog Save, a sa završnicom u Knez Mihailovoj ulici. Ono što je veoma važno jeste da u pitanju nije vođena tura, već avantura čiji nastavak sami otključavate davanjem odgovora. Takođe, ne morate je proći bez pauze od početka do kraja, već to možete podeliti na nekoliko dana, ili napraviti pauzu u toku same igre.

Potreban vam je samo mobilni telefon sa pristupom internetu, preko koga ćete pokrenuti aplikaciju putem linka koji dobijete. Zagonetke mogu da budu zanimljive za ljude svih uzrasta, jer su mahom fokusirane na opažanje detalja u neposrednom okruženju. Ne samo da ćete razmrdati moždane vijuge, već ćete saznati i nešto novo, jer nakon svake zagonetke dobijate bogat opis istorijskog značaja neke građevine ili ličnosti, koji su ujedno i bili rešenje same zagonetke. Bez previše otkrivanja, moraćete da prođete pored najviše građevine u Beogradu, nađete bučni krug i mesto na kome se može igrati šah.

Obujte udobnu obuću, jer vas očekuje oko 3,5 km šetanja, ali ne brinite se oko rokova ili odbrojavanja, jer celu igru možete igrati koliko god dugo da vam odgovara, sa pomenutom mogućnošću pravljenja pauza. Verujemo da vam zagonetke neće biti previše teške, u šta se i naš tim uverio u praksi, ali ukoliko negde naiđete na poteškoće, postoji i opcija „nagoveštaja“ koja će vam pomoći da rešite zagonetku.

Naša preporuka je porodični dan, u kome će čak i mališanima biti zabavno da učestvuju u rešavanju misterija, a moći će svašta da nauče, ili svojevrstan tim bilding. Bonus po završetku igranja predstavlja spisak preporuka sa restoranima i kafićima koje bi svi trebalo da posete u Beogradu. To je dobar ideja za izlazak iz kuće koji ne podrazumeva puno kontakata.

Igra je razvijena kao deo ponude međunarodne kompanije Secret City Trails koja nudi ovakve urbane istraživačke igrice u više od 50 svetskih gradova, među kojima su Barselona, Pariz, Minhen, Porto, Singapur, Moskva i još mnogi drugi. One su prvenstveno namenjene turistima i ljudima koji ne poznaju toliko dobro dati grad, s tim što se svako može zabaviti i dobro provesti. Za sada je u ponudi jedna avantura u Beogradu, a nadamo se da će ih uskoro biti još, jer je ova postojeća vrlo interesantna i poučna.

Prijava:

Prijavite se za igru online, dobićete imejl sa linkom a kada pritisnete dugme Play igra započinje u pretraživaču na vašem telefonu. Link je aktivan 6 meseci i nije potrebno nikakvo preuzimanje podataka, sve je u pretraživaču, a sam link možete podeliti sa saigračima.

Najčitanije

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Scena

Novi broj City Magazine-a u Danasu u utorak 26. oktobra

List Danas i City Magazine čekaju vas zajedno na trafikama širom Srbije u utorak 26. oktobra. Danas i City Magazine…

Zabavne slučajnosti koje se dešavaju samo jednom u životu

Kako biste reagovali da hodate supermarketom i na ambalaži nekog proizvoda ugledate ilustraciju čoveka koji izgleda isto kao vi? A…

Vikend preporuke 22-24.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…