Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koliki je stvarni rok trajanja nekih svakodnevnih predmeta?

AUTOR: CityMagazine 03 May, 2021
Koliki je stvarni rok trajanja nekih svakodnevnih predmeta?

Kada kupujemo hranu, uglavnom obraćamo pažnju na njen rok trajanja. S druge strane, kada nabavljamo nove krpe, dezodoranse, brijače ili gumene rukavice, uopšte ne čitamo preporuku o vremenu njihovog korišćenja. Iz tog razloga, neke od ovih svakodnevnih predmeta bacamo prekasno, dok se drugih rešimo prerano.

Ostanite sa nama u nastavku ako želite da saznate koji je stvarni rok trajanja svakodnevnih predmeta koje često koristimo.

Mikrofiber krpe

Ova krpa savršeno apsorbuje vlažnost i prašinu. Ona može izdržati čak 500 pranja i ako je koristite dvaput nedeljno, trajaće vam bar 5 godina.

Brijač

Tipičan brijač kome se ne menjaju sečiva možete koristiti za između 3 i 10 brijanja, u zavisnosti od toga koliko brzo otupi i da li izaziva iritaciju na koži.

Prostirka za kupatilo

Prostirka za kupatilo je svakodnevno izložena vlagi, a ako se retko suši, idealno je mesto za rast buđi i bakterija. Iz tog razloga je preporučljivo da se menja na svake 2 godine.

Rukavice za pranje sudova

Čini se da ove rukavice mogu da traju večno. U praksi, međutim, one od lateksa se mogu koristiti 3 godine, a one od nitrila uglavnom ostaju u dobrom stanju 5 godina. I jedne i druge je potrebno prati sapunom i toplom vodom posle svake upotrebe.

Dezodorans

Novi, neotvoreni dezodorans ostaće u relativno dobrom stanju bar 2 godine, s tim da će mu miris verovanto oslabiti. Jednom otvoreni dezodorans, s druge strane, ne treba koristiti duže od 6 meseci.

Prenosni punjač

Prenosni punjač je neophodan ako ste često van kuće i kancelarije, ili volite da putujete. Procenjuje se da on može dobro da radi između 1 i 3 godine. Nakon 500 punjenja njegov kapacitet se smanjuje dok se na kraju baterija potpuno ne isprazni.

Gumene spatule

Ovaj slatki kuhinjski pribor treba menjati na svake 2 godine jer je on često izložen ekstremno hladnim i toplim temperaturama, a vremenom se i oštećuje.

Izvor: Bright Side