Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mikser Festival 8. i 9. oktobra u Zornića kući

AUTOR: CityMagazine 28 Sep, 2020
Mikser Festival 8. i 9. oktobra u Zornića kući

Mikser Festival 2020. biće održan 8. i 9. oktobra u Zornića kući, nadomak Beograda, pod sloganom KISEONIK. U godini u kojoj je sve stalo, priroda je postala najveći saveznik Miksera. Želimo da slobodno dišemo, slobodno govorimo, budemo kreativni i povezujemo se sa onima koji dele iste vrednosti, tamo gde se kriju odgovori na dileme budućnosti – u prirodi.

Preko online platformi, ali i fizičkim prisustvom u jedinstvenom, festivalskom ambijentu, predstaviće se više od 100 učesnika festivala.

Ovogodišnje izdanje je osmišljeno kao ThinkThank skup pozvanih stručnjaka, aktivista i mladih talenata koji će kroz razgovore, predavanja i radionice zajedno promišljati o načinima „popravke” naše stvarnosti, u smeru zdrave životne sredine, kružne ekonomije, evropskog zakonodavstva i Zelenog dogovora, rodne ravnopravnosti, inkluzije i aktivnog starenja, participativnog urbanizma, eko-dizajna, angažovane umetnosti, kvalitetnog obrazovanja i slobodnih medija.

Programske zone posvećene dizajnu i umetnosti će i ove godine činiti neizostavan deo festivala kroz učešće inovativnih dizajnera Mikserove selekcije „Mladi balkanski dizajneri” koja će gostovati na prestižnom Milanskom sajmu dizajna 2021, kao i učešće pobednika umetničkog konkursa Black Box koji će na festivalu predstaviti svoje vizije Spomenika za 21. vek i kroz dvodnevnu radionicu kreirati zajednički manifest u prostoru.

Zbog izbegavanja epidemioloških rizika masovnih okupljanja, uobičajeni muzički program festivala biće odložen za iduće festivalsko izdanje.

Poštujući epidemiološke restrikcije o broju prisutnih na javnim okupljanjima, svi sadržaji Mikser festivala 2020 biće dostupni široj publici u onlajn formi, kroz prenose panel diskusija uživo i emitovanje snimljenih materijala na Mikseorovom Jutjub kanalu i društvenim mrežama.

Mikser festival 2020 podržali su Balkan Trust for Democracy i Ambasada kraljevine Norveške, Kancelarija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena – UN Women, Populacioni fond agencije Ujedinjenih nacija – UNFPA, kao i veliki broj Mikseorovih dugogodišnjih prijatelja, kolektiva, partnerskih kompanija i medija.

Satnica direktnih prenosa iz Zornića Kuće, kao i detaljan festivalski program, biće objavljeni 1. oktobra.

MIKSER FESTIVAL 8. I 9. OKTOBRA U ZORNIĆA KUĆI

Živorada Jankovića 13
08.Oct 2020
09.Oct 2020
Zornića kuća

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…