Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

mts i ove godine najbolja mobilna mreža u Srbiji

AUTOR: CityMagazine 24 Nov, 2020
mts i ove godine najbolja mobilna mreža u Srbiji

Nakon prošlogodišnjeg rekordnog rezultata od kada se sprovode merenja kvaliteta mobilnih mreža od strane RATEL-a, kompanija Telekom Srbija/mts ove godine ostvarila je još bolje rezultate, čime je potvrdila svoju lidersku poziciju na tržištu mobilne telefonije u Srbiji.  

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je u periodu od septembra do novembra 2020. godine sprovela uporedna merenja i analizu parametara kvaliteta usluga mobilnih mreža (Benchmark mobilnih mreža) kod sva tri mobilna operatora u Srbiji, odnosno izvršila je uporedno testiranje kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika, merenjem parametara kvaliteta govorne usluge i usluga prenosa podataka.

Telekom Srbija/mts ostvario je najbolji ukupni rezultat, zahvaljujući značajnom unapređenju kvaliteta svih usluga u svim kategorijama.

„Kompanija Telekom Srbija/mts sa ponosom je primila ovu vest. Ovo je još jedna u nizu potvrda da našim korisnicima pružamo usluge najvišeg kvaliteta, kao i da naše konstantno investiranje u infrastrukturu daje odlične rezultate. mts mobilna mreža danas dominira sa blizu 2800 lokacija na kojima je instalirano po više od 2700 3G i 4G mobilnih baznih stanica. Osvojenih 89,17 od ukupno 100 bodova svrstavaju našu mrežu među najbolje mobilne mreže u Evropi. Upućujem veliku zahvalnost svim našim partnerima a posebno posvećenim, stručnim i sposobnim inženjerima i tehničarima naše kompanije, bez kojih ovakav rezultat ne bi mogao da bude ostvaren“, izjavio je ovim povodom Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

Testiranje mobilnih mreža rađeno je u 50 gradova i na 10000 km puteva u Srbiji. Merenja su obuhvatala tri kategorije: velike gradove, male gradove i puteve. Tokom „drive test merenja“ obavljeno je više od 7000 testova govorne usluge i 7000 sesija za svaku od usluga prenosa podataka u mreži svakog od operatora. Do konačnih rezultata došlo se sabiranjem ponderisanih vrednosti navedenih kategorija, odnosno servisa.

Kvalitet servisa koje operatori mobilnih mreža u Srbiji pružaju korisnicima uporedive su sa kvalitetom usluga u EU.

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…