Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najbolje novogodišnje televizijske reklame

AUTOR: CityMagazine 24 Nov, 2020
Najbolje novogodišnje televizijske reklame

Bilo da ste ljubitelj praznika ili ne, oni nam se svejedno ponovo bliže, a to sa sobom donosi obavezno izobilje najrazličitijih reklama i oglasa. Bilo koja vrsta reklame je iritantna, naročito kada samo želimo da odgledamo novu epizodu serije ili završimo omiljenu emisiju, ali postoji nešto u prazničnim reklamama što nas tera da ih ipak ispratimo sa pažnjom.

Danas nam dolaze ne samo na televiziji i radiju kao nekad, već i na internetu takođe kao video oglasi. Ono što im je zajedničko je da igraju na emotivnu kartu, na neku vrstu nostalgije i romantične atmosfere. Tokom godina, neki su bili uspešniji i ostali nam u sećanju, a najbolje primere toga pronađite u nastavku.

Magic Moments – Quality Street (1992)

Prepoznatljiva i zarazna melodija, slatko dete i trud da svima bude malo lepše upotrebljeni su kao mamci za praznično raspoloženje i potencijalno puštanje poneke suze. Ovde nema toliko teških emotivnih trenutaka, ali samo svest i požrtvovanost jednog deteta dovoljni su razlozi za zadovoljstvo na kraju reklame.

Holidays Are Coming – Coca Cola (1995)

Ako neku kompaniju povezujemo sa prazničnim reklamama, onda je to Coca-Cola, a to je sve započelo baš ovom reklamom. Svi ti prepoznatljivi kadrovi i trenuci koji deluju magično godinama su podsećali ljude širom sveta da „praznici stižu“. Ova tradicija nastavila se snimanjem novih reklama, ali ova je ipak nezaboravna.

Christmas Food – M&S (2006)

Ovde nemamo veliku magičnu avanturu, Deda Mraza, ni snežne prizore, već se sve dešava u toplini jednog doma sa fokusom na hranu. Međutim, to uopšte nije loše, jer praznična trpeza jeste nešto važno kao mesto okupljanja porodice. Jedino upozorenje ide na račun toga što ćete nakon ove reklame sigurno ogladneti.

Aliens – Argos (2012)

Praznični običaji i gužva nekome mogu da deluju veoma čudno, a ovde je to prikazano na primeru simpatičnih vanzemaljaca koji u početku ne mogu da se naviknu na sve što ih okružuje. Međutim, polako će i oni naučiti šta znači praznično raspoloženje i zašto su sve te pesmice tako zarazne.

1914 – Sainsbury’s (2014)

Na stogodišnjicu neverovatnog istorijskog jednodnevnog primirja u rovovima napravljena je reklama koja to koristi za promovisanje supermarketa. Jeste konzumerizam krajnji cilj, jeste opasna manipulacija emocijama, ali definitivno je u pitanju vrhunski režirana i odglumljena reklama, koju vredi pogledati.

Mrs Claus – M&S (2014)

Deda Mraz je čest akter prazničnih reklama, a ovde je fokus ipak na gospođi Mraz, koja i sama ima nekoliko trikova u rukavu. Čini se da jednom simpatičnom dečkiću jedino polazi za rukom da iznervira sve članove porodice, naročito sestru, ali uz pomoć gospođe Mraz će ispraviti to na vrlo efektan način.

English For Beginners – Allegro (2016)

Priča prati jednog gospodina iz Poljske koji ima cilj da nauči engleski jezik i uradiće sve što je u njegovoj moći da to i ostvari. Vežba izgovor u javnom prevozu, u kadi, stalno ima slušalice na glavi i sve je podređeno ovom cilju. A tek na kraju saznajemo odakle tolika upornost i želja, koje su se isplatile.

Coming Home For Christmas – Heathrow (2016)

U stilu čuvenog mede Padingtona, ovde pratimo dvoje starijih plišanih medvedića tokom celog procesa avionskog putovanja i povratka kući. Ideja je naravno da svi želimo da se vratimo kućama za praznike i da budemo zajedno sa porodicom i prijateljima.

From Our Family To Yours – Disney (2020)

Dizni u samo tri minuta donosi remek-delo koje podseća na njihove najbolje dugometražne animirane filmove. Suština je održavanje porodičnih tradicija i čuvanje sećanja na sve članove porodice, ovde predstavljeno kroz jednu veoma važnu lutku sa likom Mikija Mausa.

Give Something Only You Can Give – Coca Cola (2020)

Za kraj, ponovo Coca-Cola i reklama iza koje stoji genijalni novozelandski reditelj, scenarista i glumac Taika Vaititi. Da bi ostvario želju svoje ćerke, jedan otac će i bukvalno otići na kraj sveta i probati da pobedi sve usputne nedaće, da bi na kraju shvatio da za ispunjenje želje treba da uradi nešto mnogo jednostavnije…

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…