Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Pet godina zajedničke kampanje: Lindex i kupci udruženi u borbi protiv raka dojke

AUTOR: CityMagazine 14 Oct, 2019
Pet godina zajedničke kampanje: Lindex i kupci udruženi u borbi protiv raka dojke

Ovog oktobra Lindex Srbija obeležava pet godina od pokretanja kampanje PINK, koja za cilj ima borbu protiv karcinoma dojke. Tim povodom održana je panel diskusija na kojoj je predstavljeno šta je zajednički učinjeno u protekle četiri godine i kako je brend Lindex doprineo ovoj borbi.

I ove godine, u periodu od 11. do 24. oktobra, Lindex će donirati 10 posto prihoda od prodaje kompletnog asortimana sa odeljenja Veš i Žene Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Na događaju koji je organizovan u Rezidenciji Ambasadora Švedske, u panelu su učestvovali Nj.E. Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji, dr Srđan Nikolić, direktor Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, dr Petar Radlović, načelnik ginekologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i Jelena Zorica Živkov, brend menadžerka Lindex-a u Srbiji.

Panelisti

„Nakon dosadašnjih uspešnih Lindex Pink donatorskih kampanja, sa velikim ponosom možemo da kažemo da smo ostvarili pozitivan pomak i da su naše aktivnosti, zajedno sa posvećenim kupcima, donele dobre rezultate. Snažnom medijskom kampanjom doprineli smo široj medijskoj vidljivosti teme oboljevanja od karcinoma dojke i to je rezultiralo većim brojem preventivnih pregleda što su potvrdili predstavnici Instituta na današnjem panelu. Ohrabreni dosadašnjim rezultatima nastavićemo da idemo dalje u ovom velikom cilju“, izjavila je Jelena Zorica Živkov, brend menadžerka u kompaniji Triple Jump Group, franšiznom partneru Lindex-a u Srbiji.

Na panelu su sumirani rezultati dosadašnjih Lindex Pink kampanja:

  • Predstavnici Instituta preneli su svoje utiske da, između ostalog snažna kampanja iz godine u godinu svakako doprinosi jačanju svesti i samim tim većem broju preventivnih pregleda. Stručnjaci u ovoj oblasti su izneli ohrabrujuće podatke o povećanom broju slučajeva otkrivanja oboljenja u početnoj fazi.
Sa događaja
  • Do sada su donatorskim Lindex Pink kampanjama prikupljena novčana sredstva kojima je učinjeno da se uslovi lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije poboljšaju: adaptirane su prostorije koje koriste pacijenti na Klinici onkološke hirurgije, nabavljeni su elektrohirurški generator i medicinska oprema.
  • Doprinos još široj medijskoj vidljivosti teme oboljevanja od raka i dodatni medijski prostor za lekare sa Instituta za onkologiju i radiologiju, koji je iskorišćen za edukaciju javnosti i informisanje o temi.
Influenserka Mima Zečević
  • Do najšire javnosti je preneta jasna poruka da je prevencija ključ borbe protiv karcinoma dojke.
  • Partnerstvo sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije pretvoreno je u tradiciju.
  • Sve što se radi u Lindex-u, radi se za žene, ali i za buduće generacije koje dolaze pridržavajući se osnovnih principa održivog razvoja. Transparentno poslovanje je ključ uspeha kompanije Lindex i zasnovano je na tri oblasti delovanja – osnaživanju žena, preduzimanju akcija za očuvanje prirode i poštovanju ljudskih prava.
Narukvica Stronger together

Na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije rade najveći stručnjaci za tu oblast medicine u zemlji. Oni su na panelu istakli važnost podrške u poboljšanju uslova u ovoj ustanovi i važnost podrške ženama u borbi protiv raka dojke koja se može izraziti na mnogo načina: kroz ulaganje u lečenje i istraživanje bolesti, ali i kroz razumevanje i saosećanje, poručujući obolelima da nisu same i da smo tu da pružimo podršku.

Aleksandra Bojović

Ambasador Nj.E. Jan Lundin je govorio o razlozima iz kojih snažno podržava kampanju, deleći informacije iz Švedske, kao odličnog primera društva koje je upravo medijskim kampanjama ostvarilo trenutni nivo u kome se kancer otkriva u najranijoj fazi, kada je bolest potpuno izlečiva.

Više informacija o PINK kampanji i na koji način se u nju možete uključiti pogledajte na sajtu brenda Lindex.rs, kao i na Facebook i Instagram profilima.

Najčitanije

Odlike mentalno jakih osoba

Psihička snaga olakšava mnogo toga u životu. Čini vas srećnijim, otpornijim, izdržljivijim, odlučnijim… Neke karakteristike osoba koje se smatraju mentalno…

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Ovo nikada ne treba da kažete zetu

Porodični odnosi jesu komplikovani, naročito kada su u pitanju oni između svekra i svekrve sa jedne i snahe sa druge,…

Najlepša modna izdanja Amal Kluni

Amal Kluni, devojačko Alamudin, danas je prepoznatljiva pre svega zbog ljubavi sa nekada večitim neženjom Džordžom Klunijem. Supružnici su se…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Scena

Novi broj City Magazine-a u Danasu u utorak 26. oktobra

List Danas i City Magazine čekaju vas zajedno na trafikama širom Srbije u utorak 26. oktobra. Danas i City Magazine…

Zabavne slučajnosti koje se dešavaju samo jednom u životu

Kako biste reagovali da hodate supermarketom i na ambalaži nekog proizvoda ugledate ilustraciju čoveka koji izgleda isto kao vi? A…

Vikend preporuke 22-24.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Vereničko prstenje poznatih dama koje nas je impresioniralo

Prsten kojim je Rajan Rejnolds ozvaničio svoju veridbu sa Blejk Lajvli koštao je neverovatna 2 miliona dolara. On, međutim, nije…

Održana dodela muzičkih nagrada GODUM

Sinoć je u Ustanovi kulture Vuk održana tradicionalna manifestacija GODUM, na kojoj su bile dodeljene godišnje nagrade Udruženja muzičara džeza,…

Kraljica Draga Obrenović dobija ulicu u Beogradu

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica prihvatila je predlog novinarke Olivere Miletović i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića…