Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Samit Nesvrstanih 2020 – Festival skejtborda od 10. do 13. septembra

AUTOR: CityMagazine 08 Sep, 2020
Samit Nesvrstanih 2020 – Festival skejtborda od 10. do 13. septembra

Festival Samit Nesvrstanih svoje drugo izdanje u Beogradu imaće od 10. do 13. septembra 2020. U toku četiri dana produženog vikenda Beograd će biti centralno mesto okupljanja skejtbordera iz regiona, a lokalno stanovništvo će imati priliku da se „provoza” kroz gromoglasno šarenilo i tako isprati neuobičajeno mirno leto za nama.

Samit Nesvrstanih je pre tri godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prethodne godine prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i edukativnim radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i goste iz Evrope i sveta.

Program traje od podnevnih do večernjih časova. Ovogodišnju dvodnevnu radionicu će voditi Yavorski i Lazar Georgijev iz Bugarske sa Aleksom Vitorovićem i članovima Provins ekipe iz Srbije. Učesnici će moći da nauče kako sami da izrade fanzin kao i više o ovoj vrsti publikacije.

Večernji program je multimedijalnog karaktera (izložbe, projekcije, muzički program) i dešava se na više gradskih lokacija (Kvaka 22, Bioskop Balkan, Ulična galerija, Drugstore, Savski kej). Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 12. septembra, i koncipirano je kao ulična vožnja sa fokusom na par lokacija: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).

Prvi dan – četvrtak – 10.9.2020.

12h – Kvaka 22 – Fanzin radionica

20h – Kvaka 22 – Projekcija filmova: Prosperitet na cesti v Gameljne – Srđan Jeremić & David Soda (Srbija); Funk the System – Funkyz crew (Srbija)

Foto: Stefan Đorđević

Drugi dan – petak – 11.9.2020.

12h – Kvaka 22 – Fanzin radionica

20h – Ulična galerija – Izložba Suljanje

22h – Balkan bioskop – Projekcija filmova: Hosu lepeš – Robert Gondi & Danilo Pisanjuk (Srbija); IMATERIAL Filipe Santiago & Shinji Shiozaki (Brazil)

Treći dan – subota – 12.9.2020.

12h – Plato Hrama Svetog Save – Tradicionalno okupljanje, vožnja gradom i skejt takmičenje

15:30 – Savski kej (kod Zappa barke) – Skate session i koncert bendova: Tortura, Ne tamo, Gazorpazorp, Nihil and the Dopesmokers, Spejs Noksi, Cactus Fields

20h – Drugstore – DJ set i projekcija filmova: What did you expect? – Bungalow M04 (Bugarska); Вид на живот – Amnesia skateshop (Bugarska)

Foto: Damjan Dobrila

Četvrti dan – nedelja – 13.9.2020.

Izlet u nepoznato – Izlet izvan Beograda sa organizatorima i učesnicima festivala

Samit nesvrstanih vožnjom ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu.

Ideja koja objedinjuje sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenesu znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture onima kojima je skejt svakodnevica, ali i da se skejt supkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put.

Foto: Ivan Dinić VICE

U toku proteklih pet godina organizatori festivala su uspešno realizovali veliki broj projekata u više gradova širom Srbije od kojih se izdvajaju Samit Nesvrstanih i Hali Gali. Realizovani projekti: osam filmskih projekcija, sedam skejt takmičenja, četiri izložbe fotografija, tri fanzina i tri muzička događaja.

Naslovna fotografija: Ivan Dinić VICE

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…