Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Supernova optički internet – tvoj nevidljivi prijatelj!

AUTOR: CityMagazine 19 Jun, 2020
Supernova optički internet – tvoj nevidljivi prijatelj!

Svetska epidemija izazvana korona virusom zaustavila je svet na nekoliko meseci, a prilagođavanje ovoj situaciji dovelo je do kreiranja novih načina za obavljanje posla i održavanje međuljudskih odnosa. Vreme koje smo proveli u izolaciji pokazalo nam je i koliki značaj u našim životima imaju porodica i prijatelji i stalna komunikacija sa njima. U okolnostima u kojima socijalni kontakt nije bio moguć, internet je postao naš najveći saveznik u borbi sa samoizolacijom, fizičkom distancom i boravkom u zatvorenom prostoru. Zapravo, mnogo više od saveznika – internet se pokazao kao naš nevidljivi prijatelj koji nam se našao kada nam je najviše trebalo!

Kao nikada do sada, uslovi pandemije pokazali su koliko važno mesto internet zauzima u životima svih ljudi, a zahvaljujući porukama, video pozivima i svim ostalim sadržajima, uspeli smo da razmenimo neophodne informacije, održimo kontakte sa prijateljima, obavljamo posao od kuće i ispunimo slobodno vreme.

Imajući sve ovo u vidu, ne čudi podatak da se upotreba interneta u prethodnom periodu upetostručila, a operatori su bili na izazovnom zadatku – odgovoriti na povećane potrebe korisnika i održati maksimalan kvalitet usluge.

Kablovski operator Supernova bez poteškoća je odgovorio na ovaj zahtev, zbog velikih ulaganja u optičku mrežu i pre početka epidemije. Optika Supernove pokazala se kao pouzdan način da svi članovi domaćinstva bez problema koriste brzu i stabilnu internet uslugu. Rad od kuće, surfovanje, korišćenje društvenih mreža ili gledanje različitih sadržaja na striming servisima, bez „kočenja“ snimka i zamrzavanja slike, omogućili su da korisnici ovog operatora period izolacije provedu sadržajno i kvalitetno.

Optička infrastruktura obezbeđuje najstabilniji internet, jer se signal ne prekida, dok se brzina kreće i do hiljadu megabita u sekundi za download i više od sto megabita za upload. Ovo zapravo znači da svi ukućani mogu u isto vreme i na svoj način da koriste internet, a da jedni drugima nisu smetnja i prepreka.

Budući da se optička mreža nalazi ispod zemlje, otporna je na sve spoljnje vremenske uticaje, od velikog minusa do plusa, a optička vlakna su potpuno providna, pa ne narušavaju enterijer i jednostavna su za instalaciju. Zbog svega navedenog, optika je postala must have, jer odgovara na najrazličitije potrebe u trenutku kada je život bez interneta gotovo nezamisliv.

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…