Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove poznate osobe su ostavile pušenje

AUTOR: CityMagazine 18 Jun, 2020
Ove poznate osobe su ostavile pušenje

Pušenje je jedna od najnezdravijih, a ujedno najrasprostranjenijih navika na svetu. Najčešći razlozi za pravdanje ove navike kod pušača idu u rasponu od antistres efekta do toga da im jednostavno prija. Problem nastaje kada se uzme u obzir pun raspon štetnih efekata koje ima na naš organizam.

Čak i uz sve negativno što cigarete donose sa sobom, ostavljanje pušenja za mnoge je nemoguća misija i dešava se da ih ostave na neko vreme, da bi se posle opet vratili istoj navici. Postoje razne priče onih koji su uspeli o tome šta bi trebalo da probate ako i sami imate isti problem, a neke od njih dolaze od poznatih ličnosti. U nastavku izdvajamo nekoliko njih kojima je to pošlo za rukom.

Kit Ričards

Foto: Ian Gavan/Getty Images

Rokenrol veteran baš i nije poznat po umerenom životu i suzdržavanju, ali i on je konačno, krajem prošle godine, uspeo da ostavi cigarete. Zna se da je bio zavistan i od alkohola i od droge, ali kaže da mu je sada jedini porok, pored rokenrola, čaša vina tu i tamo. Međutim, priznao je da je ostavljanje nikotina teže od ostavljanja heroina, ali je to postigao tako što je svakog dana drastično smanjivao broj cigareta.

Barak Obama

Foto: Streeter Lecka/Getty Images

Obama je pušenje započeo kao tinejdžer i imao je dosta problema da ga ostavi tokom svoje kampanje za predsednika 2008. godine i potom na početku mandata. Na pitanje kako je konačno uspeo u tome, odgovorio je da ga „plaši supruga“. Mišel Obama je inače tokom mandata svog supruga radila na promovisanju zdravog života. Barak Obama je takođe spomenuo nikotinske žvake kao olakšavajuću okolnost.

Džon Hem

Foto: Jordan Strauss/AP Photo

Hem je poznat kao Don Drejper iz serije Mad Men, gde smo ga najčešće viđali sa čašom viskija u jednoj i cigaretom u drugoj ruci. Zanimljivo je da su i on i ostali likovi umesto nikotinskih koristili druge biljne cigarete. To je zato što je on pušenje ostavio kada je imao 24 godine, a kaže da je pušenje „glamurozno na filmu, ali nije glamurozno kada se probudite i mirišete na pepeljaru“.

Dženifer Aniston

Foto: Getty Images

Dženifer Aniston je dugi niz godina bila strastveni pušač, a otkrila je u jednom intervjuu 2012. godine da je prestala. Ono što je njoj pomoglo u tom procesu jeste redovno bavljenje jogom, pomoću koje je razbila zavisnost od kofeina i nikotina, što je detaljnije objasnila u predgovoru koji je napisala za knjigu svoje instruktorke joge.

Pol Rad

Foto: Kyle Rivas/Getty Images

Popularni glumac izjavio je da je prestao da puši uz pomoć hipnoterapije i to konkretno jednog takvog programa osmišljenog u Los Anđelesu. On nije jedini koji je pohvalio taj metod, jer su pomoću njega pušenje ostavili i Heder Loklir, Eron Ekhart i Martin Šin, između ostalih.

Žizel Bundšen

Foto: Lexie Moreland/Shutterstock

Brazilska lepotica je na početku karijere modela svakodnevno pušila paklu cigareta, pila bocu vina i još nekoliko šoljica kafe pride. Kaže da je 2003. „odlučila da izabere život“ i prelazak na zdraviji način života olakšali su joj joga, meditacija i trčanje. Pored toga, zajedno sa suprugom Tomom Brejdijem posvetila se vegetarijanskom načinu ishrane.

Entoni Hopkins

Foto: Michael Hickey/Getty Images

Čak i nakon što je prestao da puši, Oskarovac Entoni Hopkins imao je povremenu želju za po jednom cigaretom ili cigarom. Konačno se oslobodio te potrebe čitanjem knjige Alena Kara Lak način da prestanete da pušite. Metod predstavljen u knjizi Hopkins je opisao „ne samo kao lak, već i neverovatno prijatan“.

Izvor: Everyday Health

Naslovna fotografija: Getty Images/AP Photo

Najčitanije

Viktorija Bekam u šik izdanju za svečanu priliku

Viktorija Bekam je žena kojoj u stilskom pogledu gotovo da nema ravne, i to na svetskoj sceni. U prilog joj…

Ova hrana je dobra za mozak

Godinama se već priča o tzv. superhrani. To su namirnice koje su izrazito dobre za ljudski organizam, zbog čega je…

Veliki hit Elene Ferante konačno stiže na veliko platno

Književni fenomen poznat kao Elena Ferante ima mnoge fanove u Srbiji, a baš za sve vas imamo dobre vesti. Naime,…

Najnovije - Scena

Novi broj City Magazine-a u Danasu u utorak 26. oktobra

List Danas i City Magazine čekaju vas zajedno na trafikama širom Srbije u utorak 26. oktobra. Danas i City Magazine…

Zabavne slučajnosti koje se dešavaju samo jednom u životu

Kako biste reagovali da hodate supermarketom i na ambalaži nekog proizvoda ugledate ilustraciju čoveka koji izgleda isto kao vi? A…

Vikend preporuke 22-24.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…