Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tviter je napravio svoju verziju „storija“

AUTOR: CityMagazine 20 Nov, 2020
Tviter je napravio svoju verziju „storija“

Društvena mreža Tviter ima novu opciju, koja će vam se sigurno činiti poznato. Ova funkcionalnost, pod imenom „fleets“, vam pruža mogućnost da objavljujete klipove, stare tvitove, tekst sa pozadinom, fotografije i druge vizuale, koji će nestati za 24 sata. Dok su aktuelni, oni će moći da se vide u zaglavlju iznad vaših standardnih objava.

Ako vam ovo zvuči poznato to je zbog toga što ste istu funkcionalnost već verovatno videli na Snepčetu, a kasnije i Instagramu i Fejsbuku, koji su je iskopirali. Tamo se ovakve objave zovu storiji, dok će na Tviteru one biti flitovi.

„Zbog toga što nestaju nakon jednog dana, flitovi ljudima omogućavaju da budu opušteniji kada sa drugima dele svoja zapažanja, misli i osećanja“, poručili su iz Tvitera. Zar to inače ne radimo na ovoj društvenoj mreži od njenog nastanka?

Kada bolje razmislimo, možda i nije toliko loše što je uvedena ova opcija. U svetu ljudi već uveliko gube posao jer je neko otkrio da su pre deset godina tvitovali nešto što je prekjuče postalo društveno neprihvatljivo. Ovako bar postoji mogućnost da kažete ono što vam je na duši bez samocenzure, a da opet budete sigurni da vas niko neće prijaviti za „pogrešno mišljenje“ u narednom periodu.

Izvor: Mashable