Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo su fotografije koje je pravio mladi Stenli Kjubrik

AUTOR: CityMagazine 24 Oct, 2020
Ovo su fotografije koje je pravio mladi Stenli Kjubrik

Iako ga danas znamo kao jednog od najboljih filmskih reditelja svih vremena, Stenli Kjubrik nije se profesionalno bavio samo ovom umetnošću. Naime, kada je imao sedamnaest godina, svoju sreću je oprobao u fotografiji i zapravo je bio veoma uspešan u tome. Njegov umetnički talenat već tad je bio očigledan, u šta ćete se i sami uveriti ukoliko ostanete sa nama u nastavku.

Kada se domogao foto-aparata, Kjubrik je u periodu između 1945. i 1950. išao ulicama Njujorka i pravio fantastične fotografije koje je potom prodavao magazinu Look, za koji je tada radio. Tada je izjavio da je najbolji način pravljenja fotografija kada je nešto urađeno spontano, ali estetski, a ne sa poziranjem i planiranjem unapred. Postao je poznat po tome što je kroz svoje fotografije pričao priče, što je na kraju dovelo i do njegovog upliva u svet filma i režije, sa očiglednim okom za kadrove.

Iako nije nastavio istim karijernim putem, nego se prebacio na filmove, Kjubrik je u svoje vreme otkrio „tajnu“ pretvaranja fotografije u dugoročno zanimanje. Rekao je da prvo treba osmisliti ideje za priče, a potom izaći na ulice i napraviti fotografije kao njihove ilustracije. On je na taj način sarađivao sa magazinom i kaže da je srećan što je to slučaj, a taj savet bi se možda donekle mogao primeniti i danas. A kako su zapravo izgledala njegova dela, pogledajte u galeriji ispod teksta.

Izvor: deMilked

Fotografije: Museum of the City of New York/Stanley Kubrik

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…