Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 iznenađujućih činjenica o Benediktu Kamberbeču

AUTOR: CityMagazine 22 Jul, 2020
5 iznenađujućih činjenica o Benediktu Kamberbeču

Poznati engleski glumac Benedikt Kamberbeč široj javnosti je najviše poznat kao poslednji u nizu glumaca koji je tumačio Šerloka Holmsa. On je popularnog detektiva iz romana i kratkih priča Artura Konana Dojla igrao u BBC-jevoj seriji Šerlok, koja se sa velikim uspehom emitovala od 2010. do 2017. godine.

Kamberbeč je za to vreme, između ostalog, stigao i da glumi Hamleta u londonskom Barbikanu, bude nominovan za Oskara za glavnu mušku ulogu za svoju interpretaciju Alana Tjuringa u filmu Igra kodova i, naravno, tumači Doktora Strejndža u ostvarenjima iz Marvelovog filmskog univerzuma.

To su uglavnom opšte poznate činjenice o Benediktu Kamberbeču, a ako vas zanima da saznate još neke zanimljivosti o ovom talentovanom engleskom glumcu, nastavite sa čitanjem…

On je u mladosti razmišljao da postane advokat

Kamberbeč potiče iz glumačke porodice, zbog čega je od malih nogu bio svestan svih rizika i potencijalnih nedostatak bavljenja ovom profesijom. U jednom trenutku, on je pokazao interesovanje za pravo, a kasnije je u intervjuima govorio da advokatski posao zahteva i talenat za glumu, budući da je potrebno izaći pred sudiju i porotu i uz pomoć svojevrsnog performansa ubediti ih u nevinost svog klijenta.

On ima retku genetsku mutaciju

Ako vam se čini da njegove oči povremeno menjaju boju, budite sigurni da vam se to ne priviđa. Kamberbeč ima centralnu i sektorsku heterohromiju. To su dve retke, ali ne opasne, genetske mutacije koje utiču na njegovu boju očiju. Zbog centralne heterohromije njegove oči ponekad izgledaju plavo, a ponekad zeleno, u zavisnosti od osvetljenja, dok je sektorska heterohromija odgovorna za svojevrsnu braon mrlju na njegovom desnom oku.

On je godinu dana proveo u Indiji kao profesor engleskog jezika

Nakon završetka srednje škole i pre nego što je upisao fakultet, Kamberbeč je tokom perioda od godinu dana volontirao u budističkom manastiru u Dardžilingu u Indiji. On je tu predavao engelski, a svoje slobodno vreme je koristio da se upozna sa budističkom filozofijom i meditira. On je kasnije tvrdio da mu je to dosta pomoglo da nauči da se fokusira i bude miran, što mu je ponekad veoma korisno kada je na pozorišnoj sceni i filmskom ili televizijskom setu.

On prvobitno nije bio siguran da li bi trebalo da glumi Šerloka Holmsa

Mada mu je ova uloga donela svetsku slavu, Kamberbeč to nije mogao da pretpostavi kada je razmišljao da li da je prihvati. Kada je prvi put bio upoznat sa činjenicom da je u planu snimanje modernizovane verzije Šerloka Holmsa, on je bio veoma skeptičan prema ovom televizijskom projektu jer je smatrao da je to samo još jedan neoriginalan način da se zaradi na slavi poznatog detektiva iz književnosti. Njegovu odluku je promenilo saznanje da će na seriji raditi Stiven Mofat i Mark Gatis, o kojima je imao veoma visoko mišljenje.

On je zamalo bio kidnapovan

Kamberbeč je 2004. u Južnoafričkoj Republici snimao mini-seriju To the Ends of the Earth. On je dan pauze iskoristio da sa druga dva glumca ode da uči da roni. U povratku sa ove ekskurzije, oni su morali da zaustave svoj auto pokraj puta i zamene mu jednu bušnu gumu. Dok su to radili, iznenada se pojavilo šest momaka koji su im tražili da stave ruke iznad glave dok su ih pretresali da provere da li kod sebe imaju novac, drogu ili oružje. Njihov plan je bio da glumce strpaju u svoj auto, ali su odustali od njega kada im je Kamberbeč objasnio da je klaustrofobičan i da će sigurno umreti od napada panike ako ga stave u gepek. Popularni glumac je nastavio da ih ubeđuje kako bi smrt jednog Engleza u njihovom kraju izazvala veliki međunarodni skandal, što bi sigurno dovelo do njihovog hapšenja. Verovali ili ne, grupa kriminalaca mu je poverovala i odlučila je da je pametnije da ne naude glumcima i napuste tu lokaciju, što su i uradili.

Izvor: Mental Floss

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…