Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 poznatih ličnosti koje su bili učitelji pre slave

AUTOR: CityMagazine 04 Sep, 2021
5 poznatih ličnosti koje su bili učitelji pre slave

Put do zvezda nimalo nije lak, zbog čega su mnogi poznati morali da se bave raznoraznim poslovima ne bi li sklopili kraj sa krajem, u nadi da će pre ili kasnije dobiti šansu da pokažu šta znaju u željenoj profesiji. Verovali ili ne, neke poznate ličnosti su bili učitelji pre karijere koja ih je proslavila, a o kome se sve radi, možete saznati u narednim redovima…

Silvester Stalone

Izvor: Instagram (@officialslystallone)

Kada je imao 18 godina, kreator filmskog serijala Roki dobio je posao u ženskoj srednjoj školi, gde je njegov zadatak bio da predaje fizičko vaspitanje. Upravo u ovoj školi, on je otkrio svoju ljubav prema glumi, što ga je ohrabrilo da se upiše na dramske studije Univerziteta u Majamiju.

Stiven King

Izvor: Instagram (@stephenkingofficialpage)

Majstor horora i fantastike je od 1971. bio profesor engleskog na akademiji Hempden u Mejnu. Kada je njegov roman Keri postao bestseler 1973, King je odlučio da da otkaz i u potpunosti se posveti pisanju.

Šeril Krou

Izvor: Instagram (@sherylcrow)

Pre nego što je dostigla svetsku slavu sredinom ’90-ih, američka pevačica poznata po hitovima All I Wanna Do i If It Makes You Happy bila je zaposlena u osnovnoj školi u gradiću Fenton u Misuriju. Ona je u ovoj školi predavala muzičko radnim danima, dok je vikend koristila za sviranje i pisanje pesama.

Lijam Nison

Izvor: Lionsgate

Nison je u jednom intervjuu iz 2012. izjavio da je mnogo teže biti učitelj nego glumac. Naime, sredinom sedamdesetih on je učio školu za nastavnike u Njukaslu, gde je imao priliku da drži časove tinejdžerima. Za njega se čak vezuje i jedan incident u ovoj školi, kada je udario 15-godišnjeg učenika koji ga je napao nožem. Nison se očigledno već tada spremao za ulogu u filmu Taken.

Džej Kej Rouling

Izvor: Daniel Ogren / CC 2.0 / Wikimedia Commons

Nakon što je došla na ideju za roman o Hariju Poteru 1990, Džej Kej Rouling je provela narednih pet godina radeći na ovoj knjizi, dok je istovremeno bila zaposlena kao profesorka engleskog. Ona je prvo držala časove ovog jezika u Portugaliji, a kasnije je predavala u školama u Edinburgu. Roman Hari Poter i kamen mudrosti završila je 1995, a nakon njegovog velikog uspeha 1997, Rouling više nije morala radi kao nastavnik.

Izvor: People