Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

9 zvezda koje su odbile sjajne filmske uloge

AUTOR: CityMagazine 23 Jul, 2018
9 zvezda koje su odbile sjajne filmske uloge

Neke uloge su tako dobro odglumljene da prosto verujemo da su glumci stvoreni za njih. Međutim, za neke od njih nismo ni svesni da je tako malo falilo da ih tumači neko drugi, a ko zna kakav bi konačan ishod tada bio.

Postoje filmske uloge koje su pisane baš za određene glumce i glumice, a postoje i one u kojima je proces selekcije bio nešto duži i teži. Kada su u pitanju filmovi koji se kasnije nisu proslavili, retko ko se priseća šta je sve moglo da bude, tj. ko je sve mogao da glumi u njima. U slučaju veoma uspešnih filmova i čuvenih uloga veoma je zanimljivo sagledati ono što je moglo biti da su izabrani drugi glumci. U nastavku sledi spisak onih koji su odbili sjajne uloge u filmovima koji su postali voljeni i od publike i od kritičara.

Džon LitgouBetmen

Džon Litgou bio je na audiciji za Džokera
Džon Litgou bio je na audiciji za Džokera

Džon Litgou, većini poznat po ulozi u seriji Treći kamen od sunca, mogao je da bude Džoker u filmu o Betmenu i to dva puta. Prvi put je u pitanju bio film Džona Dantea koji nije ni napravljen, a drugi put Betmen Tima Bartona iz 1989. Sam glumac kaže da je ta audicija kod Bartona njegova najgora u životu jer se trudio da ga ubedi da nije pravi izbor za tu ulogu, u čemu je i uspeo.

Ema VotsonLa La Lend

Dve Eme, ali samo jedna je dobila Oskara
Dve Eme, ali samo jedna je dobila Oskara

Prvobitni kasting za ovaj film uključivao je Majlsa Telera i Emu Votson, ali je to promenjeno. Votsonova je objasnila da je u pitanju rano vezivanje poznatih imena za film, pre nego što je išta uopšte i bilo dogovoreno. Umesto nje, ulogu je dobila Ema Stoun, koja je na kraju nagrađena Oskarom.

Šon KoneriGospodar prstenova

Šon Koneri je ostao zbunjen, što je iskoristio Ian MekKelen
Šon Koneri je ostao zbunjen, što je iskoristio Ian MekKelen

Čarobnjaka Gandalfa mogao je da tumači čuveni Šon Koneri, ali je to odbio. Kaže da nikad to nije razumeo, uprkos tome što je pročitao i knjige i scenario i pogledao filmove. Ser Ian MekKelen je za svoje tumačenje Gandalfa zaslužio nominaciju za Oskara.

Kristina EplgejtPravna plavuša

Eplgejtova je priznala da je Riz Viderspun uradila odličan posao
Eplgejtova je priznala da je Riz Viderspun uradila odličan posao

Uloga koja je fenomenalno legla Riz Viterspun prvobitno nije bila namenjena njoj, već Kristini Eplgejt. Eplgejtova, koja se već proslavila tumačenjem ne baš najbistrije plavuše, nije htela da se ponavlja i tek kasnije je shvatila svoju grešku kada je odbila ulogu.

Džon TravoltaForest Gamp

Džon Travolta i Tom Henks sa svojim suprugama
Džon Travolta i Tom Henks sa svojim suprugama

Uloga Foresta Gampa ponuđena je Travolti, ali ju je on odbio kako bi snimio Petparačke priče. Tom Henks je preuzeo, a ova dva filma su se takmičila za Oskare 1995. godine. Forest Gamp je zaradio čak šest, među kojima je i onaj za Henksa, nasuprot jednog za Petparačke priče.

Voren BitiUbiti Bila

Kada je Voren Biti odbio ulogu, vrata su se otvorila za Dejvida Karadina
Kada je Voren Biti odbio ulogu, vrata su se otvorila za Dejvida Karadina

Kventin Tarantino se svojski trudio da ubedi Bitija da tumači naslovnu ulogu u njegovom filmu Ubiti Bila. Bitiju se nije sviđalo što je puno vremena moralo da se provede u Kini zarad snimanja scena i nije želeo da ostavi svoju decu. Tarantino je izjavio da bi Biti odlično odglumio da je prihvatio, ali da nema zle krvi zbog odbijanja.

Vil SmitMatriks

Vil Smit je priznao da nije bio spreman za ulogu kao što je Neo
Vil Smit je priznao da nije bio spreman za ulogu kao što je Neo

Tarantina je odbio i Vil Smit za ulogu u Đangovoj osveti, ali uloga koja je zaista izmakla Smitu je uloga Nea u Matriksu. Kada mu je predloženo, Smit nije video potencijal u toj ulozi, a kada je odgledao film, priznao je da on to ne bi odglumio kako treba i da je bolje što je ulogu dobio Kijanu Rivs.

Džulija RobertsZaljubljeni Šekspir

Džulija Roberts je ipak dobila Oskara dve godine nakon Gvinet Paltrou
Džulija Roberts je ipak dobila Oskara dve godine nakon Gvinet Paltrou

Džulija Roberts je trebalo da glumi u Zaljubljenom Šekspiru, ali samo u slučaju da Danijel Dej-Luis glumi sa njom. Kada je on odbio ulogu, i ona se povukla i tako je šansu dobila Gvinet Paltrou, koja je kasnije nagrađena i Oskarom upravo za tu ulogu.

Nikolas KejdžRvač

Miki Rurk je bio prvi izbor i uloga je ipak pripala njemu
Miki Rurk je bio prvi izbor i uloga je ipak pripala njemu

Miki Rurk je bio prvi izbor reditelja Aronofskog, ali zbog toga što se smatralo da neće privući dovoljno publike, uloga je ponuđena Nikolasu Kejdžu. Iako je Kejdž prihvatio, shvatio je da ne bi mogao da postigne potreban izgled bez upotrebe steroida što nije želeo, tako da je uloga ipak pripala Rurku.

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…

Zašto je Dženifer Aniston odbila glavnu ulogu u filmu „Serendipityˮ?

Romantična komedija junakinji današnje priče donela je slavu, pa je i danas prepoznatljiva po ulozi Rejčel Grin iz hit serije…