Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Emilija Klark je napisala svoj prvi superherojski strip

AUTOR: CityMagazine 25 Apr, 2021
Emilija Klark je napisala svoj prvi superherojski strip

Britanska glumica Emilija Klark, koja se proslavila u seriji Igra prestola i filmovima Terminator: Postanje (2015) i Prošlog Božića (2019), nedavno se oprobala i u pisanju stripova. Ona je, naime, zajedno sa Margarit Benet, koautorka stripa pod nazivom Mother of Madness (ili samo M.O.M.). U pitanju je mini-serijal od tri broja, koji će se pojaviti u prodaji od 21. jula.

Glavna junakinja ovog stripa je Maja, samohrana majka koja otkriva da poseduje supermoći koje koristi u borbi sa trgovcima ljudi. Klark je izjavila za Entertejnment Vikli da je na ideju za strip došla pre tri godine. Tada joj je se to činilo zabavnim i nije ozbiljno razmišljala da se upusti u ovaj poduhvat.

Danas, međutim, ona može da se pohvali svojim prvim stripom, za koji kaže da poseduje feministički senzibilitet, ali i dosta humora i kombinovanja različitih žanrova. Kada je u istom intervjuu upitana u vezi sa supermoći glavne protagonistkinje stripa, Klark je rekla da je Maja u stanju da radi „strašne stvari“, ali samo u određenom periodu u mesecu, čime je aludirala na tzv. predmenstrualni sindrom (PMS).

Na stripu su osim Emilije Klark i Margarit Benet, radile i Lejla Lejz, kao ilustratorka, Izobel Ričardson, kao saradnica, i Džo Retklif, kao autorka naslovne strane.

Izvor: The A.V. Club