Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Instagram uvodi opciju za automatsko blokiranje uvredljivih i neželjenih poruka i komentara

AUTOR: CityMagazine 25 Apr, 2021
Instagram uvodi opciju za automatsko blokiranje uvredljivih i neželjenih poruka i komentara

Instagram, popularna društvena mreža za objavljivanje slika, konačno je smislila način da vas poštedi uvredljivih i neželjenih poruka koje vam stižu u Inbox, najčešće od ljudi koje uopšte ne poznajete. Naime, uz pomoć nove funkcionalnosti, mi ćemo sami moći da unapred zabranimo sve poruke i komentare koje sadrže određene uvredljive reči, rečenice ili emodžije, koje smo sami izabrali.

Iz Instagrama poručuju da su napravili novu opciju pod nazivom Hidden Words, koja se nalazi u odeljku Privacy Settings. Njenim izborom mi dobijamo šansu da napravimo listu svih reči, rečenica i emodžija koje ne želimo da vidimo u pristiglim porukama i komentarima.

Ako pak poruke sadrže neke od ovih zabranjenih reči i emodžija, one završavaju u direktorijumu Hidden Requests, u koji uopšte ne moramo da ulazimo ako nećemo. Naravno, postoji i opcija da iz tog direktorijuma poruke vratimo u Inbox, u slučaju da su ih napisale osobe s kojima inače komuniciramo.

Izvor: Instagram

Instagram je napravio još jednu funkcionalnost koja će obradovati sve korisnike ove društvene mreže koji nisu mogli da se otarase nezvanih gostiju na svom profilu. Sada, naime, osoba koju ste jednom blokirali više neće moći da komunicira sa vama ako je u međuvremenu napravila novi profil.

Nove opcije na Instagramu za sada postoje samo za korisnike u pojedinim zemljama, dok će one postati globalno dostupne tek za nekoliko meseci.

Izvor: Instagram