Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Interesantne priče koje stoje iza imena poznatih

AUTOR: Isidora Spasić 06 Oct, 2020
Interesantne priče koje stoje iza imena poznatih

Neko je dobio ime po slikaru, neko po lutki, neko po svom ujaku, a neko po važnom piscu. Da li možete da pogodite ko? Bez brige, detalje o imenima poznatih otkrivamo u nastavku.

Opra Vinfri

Televizijska voditeljka i medijski mogul rođena je u ruralnom Misisipiju, okružena mahom nepismenim ljudima. Tetka joj je dala ime koje je prethodno našla u Bibliji. Problem je bilo što se ime pisalo Orpah, a pošto niko nije znao kako da ga izgovori, promenjeno je u Oprah. Tako da joj još samo u krštenici piše Orpah, a na svim drugim dokumentima Oprah, koje se izgovara kao – Opra.

Foto: www.milwaukeeindependent.com

Selena Gomez

Popularna pevačica i glumica svoje ime dobila je po jednoj drugoj latino zvezdi. Naime, roditelji Gomezove su voleli meksičku muzičku senzaciju –Selenu, koja je tragično preminula. U opticaju je bilo i ime Prisila, ali pošto je ranije jedna rođaka tako imenovana, ipak je ostalo Selena Gomez.

Foto: www.thejakartapost.com

Bri Larson

Dobitnica nagrade Oscar na svet je došla kao Brijen Disaoneus. Već sa devet godina poželela je da se drugačije zove. Delom zbog toga što niko nije umeo pravilno da izgovori njeno prezime, a delom zbog toga što je bila opsednuta lutkom Kirsten Larson. I tako se čudnim životnim okolnostima pojavila Bri Larson.

Foto: www.indiewire.com

Olivija Vajld

Odrasla je u porodici gde su oba roditelja bila proslavljeni novinari, ali je ona odlučila da se bavi glumom. Ime joj jeste Olivija, ali se prezivala Kokburn. Nakon što je u srednjoj školi igrala u predstavi Važno je zvati se Ernest, po drami Oskara Vajlda, Olivija je odlučila da preuzme prezime ovog cenjenog pisca.

Foto: www.kgou.org

Trevis Skot

Američki reper rođen je kao Žak Berman Vebster. Kako bi imao dopadljivije umetničko ime, opredelio se za Trevis, jer je to bilo ime njegovog ujaka, a Skot je pravo ime njegovog omiljenog repera Kida Kudija. Tako je u ime pod kojim nastupa ukomponovao svoja dva najveća heroja.

Foto: www.vanityfair.com

Poust Malon

Još je jedan reper svoje ime odlučio da prilagodi muzičkom tržištu. Rođen je kao Ostin Ričard Poust, ali kada je shvato da to nije dovoljno atraktivno za nastupe, brže-bolje je svoje pravo ime i prezime ubacio u generator na internetu koji nasumično izbacuje rep imene. I tako se igrom slučaja „rodio” Poust Malon.

Foto: www.globalnews.ca

Leonardo Dikaprio

Holivudski glumac otkrio je kako je dobio svoje ime. To se desilo dok su njegovi roditelji bili na medenom mesecu, a majka u blagoslovenom stanju. Pošto su se nalazili u galeriji Ufici u Firenci, stajali su ispred slike Leonarda da Vinčija. U tom trenutku glumac je počeo da se uznemireno vrzma po majčinom stomaku, pa je to njegov otac protumačio kao znak. I tako je Dikaprio dobio ime po čuvenom slikaru Leonardu.

Foto: www.lifegate.com

Armi Hamer

Glumčevo ime originalno nije Armi, već Armand. Nazvan je po svom pradedi koji je bio bogati biznismen. Ime inače označava arm-and-hammer odnosno ruku i čekić, što zbog svoje simbolike vuče korene iz socijalističke radničke partije.

Foto: www.vanityfair.com

Majkl Kiton

Simpatični glumac i nekadašnji Betmen originalno se zvao Majkl Daglas. Prezime je odlučio da promeni zbog toga što je već postojao glumac sa istim imenom i prezimenom. Pretpostavljamo da ste već čuli i za njega…

Foto: www.deadline.com

Naslovna slika: www.milwaukeeindependent.com i www.globalnews.ca

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…