Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Komentar Dru Barimor na račun Leonarda Dikaprija je hit nedelje

AUTOR: CityMagazine 16 Jul, 2021
Komentar Dru Barimor na račun Leonarda Dikaprija je hit nedelje

Glumica Dru Barimor odlučila je da podrži kolegu Leonarda Dikaprija u širenju svesti o klimatskim promenama na jedan krajnje nesvakidašnji način. Povod je bila njegova objava na Instagramu, preciznije post koji je podelio sa profila United Nations Climate Change. Na njemu je prikazan grafički prikaz porasta globalne temperature do sada, uz predviđanje šta bi se moglo dešavati u budućnosti. Naravno, cilj je bio da se što većem broju ljudi približi opasnost usled sve većeg stepena zagrevanja planete. Ukoliko problematiku predstavimo u brojkama, jedan stepen naviše znači gubitak polovine staništa za čak 4 procenta sisara, a dva i po povećavaju tu cifru na čak 41 procenat.

Na našu veliku radost, ova vrsta apela svim stanovnicima planete imala je dobar odjek, pa je u kratkom roku prikupila 11.000 lajkova, i preko 5.000 komentara, među kojima se izdvojio jedan. Za iznenađenje se pobrinula Dru Barimor, koja se našalila, ali na originalni način. Ona je otkucala sledeće: „Jedino bi tebe trebalo nazivati vrelim, ne i našu planetuˮ. Naravno, u pitanju je igra reči, a poznato je da mnogi vole da laskaju glumcu, koji ima reputaciju ženskaroša.

Instagram: commentsbycelebs

Čini se da je izvestan broj fanova svoju pažnju nakon ove dosetke usmerio na izgled Leonarda Dikaprija, jer je ova objava dostigla brojku od 500 lajkova. Usledila je i nešto konkretnija dopuna, koja je glasila: „Hvala ti što si bio i ostao pionir u borbi za očuvanje planeteˮ.

Podsećanja radi, glumac se već godinama zalaže za urgentne promene, i poziva se na negativan uticaj klime na sve vrste i njihova staništa. I dalje nam je u sećanju njegov svečani govor po primanju dugoočekivane nagrade Oskar, 2016. godine. Tom prilikom direktno se obratio moćnicima, u čijim rukama je puno toga. Kada je reč o Americi, predsednici u bliskoj prošlosti nisu imali zajednički stav, pa je jedan bio za Pariski sporazum, drugi ne. Šta nam predstoji u novembru na novoj konferenciji, ostaje da vidimo – nadamo se najboljem!

Izvor: Elle UK

Fotografije iz naslovnog kolaža: Getty images