Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mišel Obama i Džulija Roberts na zajedničkom zadatku

AUTOR: CityMagazine 13 Dec, 2019
Mišel Obama i Džulija Roberts na zajedničkom zadatku

Nije teško zaključiti zašto je Mišel Obama pozvala baš glumicu Džuliju Roberts da joj bude saputnica na nedavnom putu u Aziju. Osim što su obe neponovljive i čine pravi dream team, spaja ih zalaganje za kvalitetnije obrazovanje devojčica širom sveta. Stoga, nismo bili iznenađeni kada smo videli njihove fotografije i snimke jednodnevnog podučavanja učenica u Vijetnamu.

U saradnji sa Global Girls Alliance, koje je deo Fondacije Obama, glumica i bivša prva dama posetile su srednju školu Cầ n Giuộc. Mišel je sa velikim zadovoljstvom objavila delić atmosfere na Instagramu. U tekstu ispod fotografije navela je da je dan protekao savršeno. Zatim se zahvalila svim organizacijama koje podržavaju ideju i rade na osnaživanju devojčica, u želji da nastave školovanje i postanu žene kakve zaslužuju da budu.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, čak 98 miliona tinejdžerki širom planete ne pohađa školu. Na to je ukazala i Džulija Roberts sledećim rečima: „Ono što ljudi moraju da shvate, jeste da je znanje istinska moć. To je jedina stvar koja nas može spasiti.“ Zatim je dodala: „Nemoguće je zaboraviti podatak da žene čine čak 52 procenta ukupne populacije. Kako onda mislimo da opstanemo sa manje od polovine obrazovanih žena, koje su neophodne planeti? Stoga, ulaganje u školovanje devojčica znači ulaganje u nas same“, zaključila je glumica u velikom stilu.

Izvor: Vogue UK

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…