Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove glumice su promenile svoje pravo ime

AUTOR: CityMagazine 22 Jun, 2020
Ove glumice su promenile svoje pravo ime

U Holivudu, glumci i glumice su i dalje ti koji privlače ljude u bioskope, iako ne u istoj meri kao ranije. Mnogi ljudi odlučuju da gledaju neki film tek kada vide ime svog omiljenog glumca ili glumice na posteru koji ga promoviše.

Da bi imali takav uticaj u javnosti nije dovoljno da samo budu dobri u svom poslu, već i da imaju prepoznatljivo ime koje se lako pamti. Mnogi holivudski glumci i glumice su i sami to prepoznali pa su rano u svojoj karijeri promenili ime.

Takvih primera ima mnogo, a mi ćemo se ovog puta koncentrisati isključivo na holivudske zvezde ženskog pola koje su promenile ime.

Blejk Lajvli

Pravo ime zvezde serije Tračara je Blejk Elender Braun. Braun je prezime njenog oca Ernija, dok je Lajvli prezime njene majke Elejn. Zanimljivo je da je u nekom trenutku ova porodice odlučila da promeni svoje prezime iz Braun u Lajvli, pa je tako i Blejk dobila svoje prepoznatljivo prezime.

Natali Portman

Pre nego što je postala Natali Portman, u ličnoj karti poznate Oskarovke je pisalo Neta-Li Heršlag. Natali je inače rođena u Izraelu, a ime je promenila neposredno pre nego što je dobila šansu da igra u svom prvom velikom bioskopskom hitu, filmu Profesionalac (1994).

Meril Strip

Meril Strip je rođena kao Meri Luiz Strip. Poznata glumica je priznala da je promenila ime u Meril jer je ređe od Meri, a ipak se lako pamti. Zanimljivo je da se lik koji Meril tumači u seriji Nevine laži zove Meri Luiz.

Mila Kunis

Mila se početkom ’90-ih preselila iz Ukrajine u SAD. Kada je donela odluku da postane glumica, ona je skratila svoje pravo ime Milena Markovna Kunis u Mila Kunis.

Džulijen Mur

Pravo ime Džulijen Mur je Džuli En Smit. Ona je od Džuli En napravila ime Džulijen, a Mur je izabrala za prezime jer je to srednje ime njenog oca.

Helen Miren

Helen Miren je rođena kao Jelena Lidija Vasiljevna Mironova, jer je njen otac bio Rus. Helen je odlučila da skrati svoje ime i prezime i anglicizuje ih.

Olivija Vajld

Pravo prezime Olivije je Kokburn, a ne Vajld. Ona je odlučila da ga promeni kako bi istakla svoje irsko poreklo i odala počast irskom književniku Oskaru Vajldu.

Izvor: Harper’s Bazaar