Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Održani koncerti „Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“

AUTOR: CityMagazine 22 Jun, 2020
Održani koncerti „Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“

Dvostruko svitanje na Lepenskom viru 20. juna, spektakularni set koncerata u kom su nastupili kreativni ambasadori platforme Srbija stvara: Lena Kovačević, Aleksandar Sedlar i Jelena Gavrilović, skrenuli su svojim nastupima i svojim talentom pažnju na ovaj značajan lokalitet i upotpunili ga kulturnim spektaklom.

Organizatori ove kulturne manifestacije su nacionalna platforma Srbija stvara i Upravljač Turističkog prostora Lepenski Vir.

Foto: Simona Pavlović

U jedinstvenoj atmosferi impozantnog arheološkog nalazišta Lepenski vir priređena je muzička bajka Mesečeva kći kompozitora Aleksandra Sedlara: varijacije za violinu (violinista Miloš Petrović), orkestar (Beogradska sedlarijeta) i naratora (glumica Jelena Gavrilović).

U Etno kompleksu Lepenski vir svoj koncert na otvorenom je održala Lena Kovačević koja je predstavila publici svoje najveće hitove i repertoar sa koncerata koje održava u Srbiji i inostranstvu.

„Uvek bih svirao ovde, i mislim da ovaj ambijent, i ovaj prostor ovde, i ovaj prostor gde ima koncert Lena Kovačević, tu bukvalno može da se napravi neki festival, koji je negde poseban i po ambijentu, a može da bude poseban i po programu. Ali ovo zaista ima potencijal da preraste u nešto fenomenalno”, ubeđen je dirigent Aleksandar Sedlar.

Posebnu pažnju privikli su upečatljivi stilovi Lene Kovačević i Jelene Gavrilović. Lena je obukla elegantnu haljinu domaćeg brenda Anze, a Jelena je nosila bajkovitu kreaciju Demode Couture. „Ovako ja zamišljam Srbiju, i nadam se da smo večeras poslužili kao inspiracija ostalim kolegama umetnicima. Srbija je lepa i treba je promovisati, mislim da je ovo jedan od boljih načina”, naglasila je Gavrilović.

Dvostruko svitanje koje se na dugodnevicu (21. juna) može doživeti na Lepenskom viru, prirodni je fenomen jedinstven u svetu. Sunce se tog dana dva puta rađa poigravajući se, skrivajući i ponovo rađajući, iza vrha planine Treskavac, na obali Dunava.

Foto: Irina Duplevskaja

Završićemo ovaj tekst rečima Lene Kovačević: „Duboko verujem da Srbiju nije dovoljno samo posetiti ili obići. Srbiju je potrebno doživeti, jer Srbija je neiscrpan izvor inspiracije, savršena destinacija za svakog kreativca”.

Naslovna fotografija: Irina Duplevskaja

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…