Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Venčanica princeze Dajane na izložbi u Kensingtonskoj palati

AUTOR: CityMagazine 05 May, 2021
Venčanica princeze Dajane na izložbi u Kensingtonskoj palati

Četiri decenije nakon venčanja princa Čarlsa i tada mlade Dajane Spenser, venčanica koju je ova dama nosila i dalje izaziva pažnju javnosti. Odlikuje je maksimalistički dizajn, u vidu strukiranog gornjeg dela upotpunjenog puf rukavima, a sačinjena je od tafta. Iza ove kreacije stoje Dejvid i Elizabet Emanuel, a bez ikakve sumnje, ona je obeležila poimanje toalete za venčanje i tako ušla u istoriju. Neretko, moderne mlade inspiraciju za svoj najsrećniji dan u životu pronalaze razgledajući fotografije princeze Dajane.

Venčanica, koja je obeležila britanski kraljevski dvor, od juna će postati deo postavke Kensingtonske palate. Prinčevi Vilijam i Hari dali su svoju saglasnost za ovakav potez, ali će haljina biti izložena privremeno. Interesantno je da će posetioci imati priliku da vide venčanicu izbliza prvi put nakon 25 godina. Verujemo da su se i dalje verni poštovaoci princeze iz naroda, kako su je nazivali, veoma obradovali kada su čuli ovu novost.

Fox Photos Getty images

Potvrda je stigla sa zvaničnog Tviter naloga Historic Royal Palaces, a sama izložba posvećena kreatorima članova britanske kraljevske porodice tokom 20. veka, nosi prigodan naziv Royal Style in the Making. Pored samih komada, koji privlače najviše pažnje, među eksponatima će se naći i crteži, uzorci korišćenog materijala, ali i do sada neobjavljene fotografije.

Ukoliko budete u prilici, znajte da je otvaranje postavke planirano za 3. jun, i biće dostupna posetiocima sve do 22. januara 2022, ukoliko prilike dozvole. Za kraj, napominjemo i to da se karte već nalaze u prodaji…

Izvor: Harperʼs BAZAAR España

Naslovna fotografija: Princess Diana Archive/Getty images