Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

10 najskupljih reklama svih vremena

AUTOR: CityMagazine 17 May, 2021
10 najskupljih reklama svih vremena

Poznati brendovi moraju konstantno da ulažu u marketing ako žele da privuku pažnju javnosti ka svojim proizvodima i uslugama, a jedan od najefektnijih načina da se to postigne su reklame.

Ovi promotivni klipovi ponekad koštaju i više miliona dolara, a koje su to reklame imale najveći budžet do sada, možete otkriti u narednim redovima.

10. Jaguar British Villains – 8 miliona dolara

U ovoj reklami iz 2014. igraju čak tri britanske glumačke zvezde: Ben Kingsli, Mark Strong i Tom Hidlston. Oni u ovoj skupoj reklami za automobile brenda Jaguar objašnjavaju zašto su Britanci uvek dobar izbor za uloge negativaca u holivudskim filmovima.

9. Microsoft Empowering – 8 miliona dolara

Ideja ove reklame je da skrene pažnju na mnoge korisne tehnologije koje su nastale uz pomoć softvera kompanije Microsoft. Reklama je prvi put emitovana na poluvremenu Superboula 2014.

8. Kia The Truth – 8 miliona dolara

Lorens Fišburn je bio zvezda ove reklame iz 2014. On je ponovio ulogu Morfeusa iz filma Matriks, s tim da mu je u ovoj reklami zadatak bio da ubedi jedan bračni par da kupi luksuzni model automobilskog brenda KIA.

7. Pepsi Joy of Pepsi – 8,1 miliona dolara

Britni Spirs je 2001. bila na vrhuncu slave, zbog čega ju je u to vreme kompanija Pepsi angažovala da bude deo njihove skupe reklame.

6. Carlton Draught Skytroop Show – 9 miliona dolara

Spektakularna reklama za australijski brend piva Carlton Draught prikazuje džinovsku kriglu s pivom koja pada iz aviona na stadion, ali ne pre nego što iz nje iskoče, ili je možda bolje reći ispadnu, stotine padobranaca. To, međutim, nisu najluđe stvari koje se dešavaju u ovoj reklami.

5. Bud Light Up for Whatever – 12 miliona dolara

U ovoj kreativnoj reklami za pivo Bud Light putem skrivenih kamera pratimo dan jednog anonimusa, za vreme koga on sasvim slučajno završava u limuzini punoj devojaka, upoznaje glumicu Minku Keli, sreće glumca Dona Čidla sa lamom u liftu, posećuje žurku sa bliznakinjama, igra stoni tenis sa Arnoldom Švarcenegerom i na kraju peva sa grupom OneRepublic na njihovom nastupu.

4. Chrysler Imported From Detroit – 12 miliona dolara

Kada je 2011. godina emitovana tokom Superboula, ova reklama za Chrysler je ostavila veliki utisak na mnoge stanovnike Detroita, grada u kome je nastala ova automobilska kompanija. U reklami se pojavljuje i reper Eminem, jedan od najpoznatijih stanovnika ove američke metropole.

3. Aviva Names – 13,4 miliona dolara

Kako bi obavestila javnost o promeni svog imena, britanska osiguravajuća kuća Aviva je 2008. napravila reklamu sa Brusom Vilisom, El Mekfirson, Ringom Starom i Alisom Kuperom, u kojoj ove zvezde objašnjavaju zašto su odlučile da promene svoje pravo ime.

2. Guinness Tipping Point – 16 miliona dolara

Ova reklama za pivo Guinness snimljena je u argentinskom selu Iruja. Ona počinje dominama koje padaju jedna na drugu da bi se taj niz nastavio knjigama, frižiderima, gumama, automobilima i mnogim drugim stvarima, sve dok se na kraju ne obelodani velika statua krigle sa Guinness pivom.

1. Chanel The Film – 33 miliona dolara

Nikol Kidman tumači popularnu glumicu koja se zaljubljuje u nepoznatog pisca u reklami za parfem Chanel No.5 iz 2004. Verovali ili ne, budžet ove reklame iznosio je 33 miliona dolara, a za njenu režiju bio je zadužen Baz Lurman, koji je sa Kidmanovom nekoliko godina ranije sarađivao na filmu Mulen Ruž.

Izvor: Scoop Whoop