Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Držanje krigle s pivom je sport u nekim zemljama

AUTOR: CityMagazine 13 Sep, 2021
Držanje krigle s pivom je sport u nekim zemljama

Verovali ili ne, ljudi u Bavariji se takmiče u dugom držanju krigle s litrom piva. Ovaj tradicionalni sport, koji se na nemačkom zove „Masskrugstemmen“, popularan je među ljubiteljima piva na jugoistoku Nemačke, a odskora se u ovoj disciplini takmiče i stanovnici drugih zemalja. U SAD, na primer, čak postoji i savez poklonika ove aktivnosti.

Pravila ovog sporta zahtevaju od takmičara da stojeći drži kriglu s litrom piva ispred sebe bez savijanja ruke. Ako se nekom takmičaru makar malo prospe pivo, on biva diskvalifikovan. Njihov palac ne sme da stoji na vrhu ručke krigle, već mora da je obavija i dodiruje druge prste šake. Takmičari treba da stoje uspravno, ali im nije dozvoljeno da se previše naginju unazad kako bi lakše održali balans. Zajedno sa pivom, krigle su uglavnom teške od 2 do 2,5 kilograma.

Prosečni učesnici ovog takmičenja u muškoj kategoriji u stanju su da kriglu s litrom piva drže ispred sebe bez prosipanja od 3 do 5 minuta, dok damama to polazi za rukom od 1 do 2 minute. Američki rekord u ovoj neobičnoj disciplini je neverovatnih 21 minut i 17 sekundi.

Nama ovaj neobičan sport zvuči kao odličan vid rekreacije, ali i sjajan način da otkrijete da li ste previše popili. Nije potrebno da posetite Oktoberfest da biste uživali u njemu. Dovoljno je samo dobro društvance, velike krigle, pivo i bar jedan trezan među vama da bude sudija!

Izvor: The Takeout