Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo kako se promenio izgled „Simpsonovih“ od prvih epizoda do danas

AUTOR: CityMagazine 31 May, 2021
Evo kako se promenio izgled „Simpsonovih“ od prvih epizoda do danas

Jedan od glavnih problema kod serija koje dugo traju je to što glumci stare i svašta se dešava u njihovim privatnim životima, pa treba priču prilagoditi tome. Kada je u pitanju animacija, svi likovi mogu izgledati isto koliko dugo to tvorci i animatori žele. To naravno ne znači da tu ne dolazi do određenih promena i napredaka, a to ćemo vam pokazati na primeru Simpsonovih.

Oni su prešli dug put od svog početka u okviru emisije The Tracey Ullman show, gde su se prikazivali kao niz kratkih videa, pa do moderne animacije kakvu pratimo danas. Promene su uglavnom bile postepene i, osim nekoliko eksperimentalnih epizoda koje su postale izuzetak od pravila, uvek držale duh originala. U video snimku koji možete videti u nastavku napravljena je analiza svih ovih stadijuma razvoja od 1987. do 2021. godine.

Od početka do danas Simpsonovi imaju 32 sezone sa više od 700 epizoda i jedan dugometražni film. To je podrazumevalo mnoge stilove animacije i suptilna doterivanja likova, a o svemu tome govore Dejvid Silverman i Al Džin, ljudi koji su među najzaslužnijim za uspeh koji je ova serija postigla. Oni su analizirali kako su te promene uticale na seriju kratkoročno i dugoročno.

Da podsetimo, Simpsonovi su zvanično obnovljeni do 34 sezone, što znači da nas očekuje bar još dve godine prikazivanja. U poslednje vreme je došlo do mnogih promena po pitanju glasovne podele uloga, naročito kada su u pitanju likovi pripadnici etničkih manjina, ali serija još uvek postoji. Ostaje pitanje do kada će tako biti.

Izvor: Nerdist

Naslovna fotografija: Disney