Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najčudnija takmičenja lepote na svetu

AUTOR: CityMagazine 11 Mar, 2021
Najčudnija takmičenja lepote na svetu

Takmičenja za mis i druge varijacije na temu postoje odavno i još uvek su popularna širom sveta. Upitno je gde se tačno nalazi granica između takmičenja i iskorišćavanja i maltretiranja učesnika i učesnica, ali činjenica je da ova praksa opstaje na raznim mestima. Međutim, ono što je zanimljivo jeste koje sve vrste ovakvih takmičenja postoje i ko su njihovi učesnici. Zato smo za vas izdvojili neke od neobičnijih, o čemu možete pročitati u nastavku.

Mis kamila

Foto: Shakir Cherooth/Shutterstock

Najprestižnije takmičenje lepote u Saudijskoj Arabiji tiče se četvoronožnih učesnika sa grbom, odnosno kamila. Na desetine hiljada kamila učestvuje u ovom izboru, a biraju se na osnovu oblika nozdrva, zaokrugljenosti grba i dužina trepavica. Nagrade su izuzetno vredne i obuhvataju ne samo novac, nego i luksuzne automobile. Zanimljivo je da je zabranjeno veštačko poboljšavanje izgleda kamila, odnosno ne sme im se ubrizgavati botoks u glave i usne.

Mis trećeg doba Amerike

Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Ovaj izbor za mis ima za cilj da pokaže da ovakva takmičenja nisu samo za mlade dame, već i za starije, konkretno one starije od 60 godina. Već pet decenija, na izboru se gleda šta su sve učesnice postigle u životu i kakav je uopšte njiihov stav prema njemu, odnosno ne samo kako izgledaju, nego i šta znaju i umeju.

Mis zlatna ribica

Foto: Agung bayu/Shutterstock

Kinezi gaje zlatne ribice već više od hiljadu godina i one predstavljaju simbol bogatstva i sreće. Na ovom takmičenju, svake godine se vidi više od tri hiljade ribica najrazličitijih šara i boja. Na izbor pobednika ne utiče samo izgled, već i način plivanja. Najteža zlatna ribica imala je više od jednog kilograma, dok se vrednost nekih od „najlepših“ procenjuje na više od hiljadu i po dolara.

Mis Barbi

Foto: Yuliya Goryashko/Dreamstime.com

Ne, ovde nije reč o ženama koje liče na Barbi, već o takmičenju za najlepšu Barbi lutku. Svake godine, ljudi donose lutkice obučene u najrazličitije autfite, sa tematskom šminkom i presvlače ih nekoliko puta tokom događaja. Svaka od njih ima ime, zanimanje i svoju ličnost, a ovo predstavlja ozbiljnu strast u Venecueli.

Izbor za najružnije lice

Foto: Gemenacom/Dreamstime.com

Kao neka kontra ustaljenim normama, u Bilbao dolaze takmičari koji se svim silama trude da načine najčudniji i „najružniji“ izraz lica. Sve to deo je velikog i popularnog festivala koji obuhvata razne zanimljive događaje. Na ovom izboru takmičari prevrću očima, plaze jezike i prće noseve, sve kako bi zabavili publiku.

Izvor: Fodors

Naslovna fotografija: Unsplash