Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otkrivamo značenje koje se krije iza imena poznatih brendova

AUTOR: CityMagazine 18 Nov, 2019
Otkrivamo značenje koje se krije iza imena poznatih brendova

Da li ste znali da je IKEA u stvari akronim, a ime brenda Pepsi izvedeno iz reči koja opisuje stomačne tegobe? Ove i još mnoge druge zanimljivosti o poreklu i značenju imena poznatih brendova možete saznati u narednim redovima…

Pepsi

pepsi

Dejvis Bredam, autor formule Pepsija, rekao je da je izmislio svoj napitak od vode, šećera, karamele, limunovog ulja i muskatnog orašćica sa ciljem da poboljša varenje. Budući da reč dispepsija opisuje sve bolove u stomaku nastale zbog problema sa varenjem, Dejvis je odlučio da je skrati i svoj napitak nazove Pepsi.

ASUS

Osnivači poznate tajvanske IT kompanije su prvobitno želeli da je nazovu pegasus (pegaz na latinskom) po konju sa krilima iz grčke mitologije, ali su u poslednjem trenutku odlučili da izostave prva tri slova ove reči, i tako smo došli do imena ASUS.

Android

Legenda kaže da je osnivač ove kompanije, Endi Rubin, mnogo voleo robote u detinjstvu pa su ga drugovi često zvali android. Kada je počeo da radi na svom operativnom sistemu za mobilne telefone, on se setio tog nadimka i smatrao je da bi mogao da ga iskoristi za ime svog novog softvera.

Virgin

View this post on Instagram

@virginhotels #edinburgh

A post shared by Richard Branson (@richardbranson) on

Ričard Brenson, osnivač i vlasnik Virgin grupe, sasvim slučajno je došao do imena svog konglomerata. Naime, to je bio predlog jedne devojke koju je upoznao na žurci 1970. godine. Kasnije je objasnio da je ime bilo idealno za njegovu prvu kompaniju s obzirom na činjenicu da su se on i suosnivač kompanije Nik Pauel osećali kao device (na engleskom: virgin) u svetu biznisa.

IKEA

Većina proizvoda u ovoj popularnoj robnoj kući ima švedske nazive koje je teško izgovoriti pravilno ako ne znate ovaj jezik. Ime samog brenda, s druge strane, je lako pamtivo i svi ga izgovaraju na isti način. IKEA predstavlja akronim imena osnivača kompanije Ingvara Kamprada i mesta njegovog rođenja, farme Elmtarid u selu Agunarid.

Izvor: Bright Side

Izvor naslovne slike: instagram.com/richardbranson

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…