Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Video igre koje nude beskonačne sate sadržaja

AUTOR: CityMagazine 11 Oct, 2021
Video igre koje nude beskonačne sate sadržaja

Jedan od načina za provođenje slobodnog vremena koji je sve popularniji u prethodnih par godina je igranje video igara. Ljubitelji ove vrste zabave znaju da je ponekad teško pronaći igru koja vam „leži“ i zato se oni često vraćaju onim oprobanim, u kojima su proveli čak i trocifreni broj sati.

Sasvim je u redu da radite ono što vam više prija i zato vam donosimo listu računarskih igara koje vam mogu obezbediti puno sati zabave. Neke od njih dostupne su i na konzolama, a svakako preporučujemo da se bavite i drugim aktivnostima i da pravite pauzu tokom svojih igračkih sesija.

Minecraft

Foto: Mojang

Iako je stara više od jedne decenije, igra i dalje privlači nove igrače i zadržava veliki broj ranijih. To je svet koji, iako vizuelno možda napravljen za mlađu publiku, nudi beskrajne mogućnosti svima koji žele da izraze kreativnu stranu. U njemu možete napraviti zaista impresivne građevine i družiti se sa drugim igračima iz svih krajeva sveta. Teško dosađuje, a jednostavno je „navući se“.

Sid Meier’s Civilization VI

Foto: Firaxis

Poznavaocima ovog serijala poznata je čuvena mantra „još samo jedan potez“, nakon koje obično shvate da su došli do ranih jutarnjih sati uz računar. Kao što ime kaže, pravite svoju civilizaciju i pratite je od najjednostavnijeg doba pa sve do razvoja u modernu, tehnološki naprednu naciju, a sve to uz brojne geopolitičke faktore. Nudi ogroman broj nacija za igranje.

The Sims 4

Foto: EA

Ovde se možete igrati Boga u svakom smislu, oblikovati likove po svojoj želji i urediti im kuće kako vam prija, a potom pratiti kako im se razvijaju životi i uplitati se po potrebi. Tu nema početka ni kraja, a uz sve dodatne sadržaje, teško je prestati da igrate. Može se reći da je i ova igra neka vrsta psihološkog testa za to kakva ste osoba i da li imate neke skrivene želje i porive.

Rimworld

Foto: Simon Hill/Ludeon Studios

Gradite koloniju na neprijateljski nastrojenoj stranoj planeti, na kojoj morate da se borite sa lošim vremenskim uslovima, opasnim životinjama, pa čak i svemirskim banditima. Vaši kolonosti će vam i te kako prirasti za srce i staće vam da odmotavate njihove priče i širite napravljenu postojbinu. Nije uopšte laka, ali neće vas tako lako pustiti.

Counter-Strike: Global Offensive

Foto: Valve

Uprkos tome što su izašle brojne igre slične tematike i izgleda, ova je ipak neprevaziđena i draga mnogim igračima. Trebaće vam malo navikavanja ako je niste igrali ranije, ali sve što vam treba je ekipa uz koju ćete imati dobru energiju. Nije za svakog, međutim ako volite ove vrste igara, ne smete je zaobići.

Stardew Valley

Foto: ConcernedApe

Neverovatno šarmantna i osvežavajuća, ova igra nije samo prosta simulacija zemljoradničkog života. Brinete se o biljkama, životinjama, idete da pomažete ljudima iz okolnih naselja i borite se sa zverima, a sve to možete i raditi kooperativno sa drugim igračima. Pažnja je posvećena i najsitnijem detalju i svaki od njih ima smisla i svoje mesto u okviru celine.

Fortnite

Foto: Epic Games

Puno je igara iz takozvanog battle royale žanra, ali čini se da je ova neizbežna. Iako prvenstveno namenjena mlađim igračima, gomila novog sadržaja i pop-kulturnih događaja privlači raznu publiku. Lepa grafika i šareni likovi prijaju očima, a nije toliko zahtevno naučiti da je igrate. Još jedna bitna stavka je da je onemogućeno varanje i lako je prepustiti se zabavi.

Total War: Warhammer II

Foto: Creative Assembly

Za razliku od mnogih drugih igara iz ovog serijala, ova nije opterećena istorijskim bitkama već u potpunosti koristi mogućnosti fantazijskog sveta u koji je smeštena. To znači da vam je kao generalu na raspolaganju veliki broj jedinica, bitaka i načina ratovanja i da možete pronaći stil koji vam najviše odgovara. Možda nećete moći da je igrate beskonačno, ali nikako vam neće brzo postati dosadna.

Factorio

Foto: Wube Software

Oni koji je igraju kažu da je više u pitanju opsesija nego video igra, a ako se pitate kako je to moguće kada se radi o simulaciji pravljenja fabrike, samo je probajte. Doduše, tu je i izazov odbrane fabrike od vanzemaljskih buba, ali glavni problem je ipak stvaranje kompleksa koji će raditi kao podmazan. Nemojte se iznenaditi ako budete sanjali pokretne trake.

I još: Skyrim, Satisfactory, No Man’s Sky, Hearthstone, World of Warcraft, Cities Skylines, GTA V…

Izvor: Wired

Naslovna fotografija: Unsplash

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Scena

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…