Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Šta kafa koju pijete govori o vama

Vaš izbor kafe može više da kaže o vama nego što ste mislili. Naime, istraživanje koje je sprovela agencija One Poll u saradnji sa kompanijom Califia Farms otkrilo je da postoje značajne razlike između ljudi koji uglavnom piju toplu kafu i onih koji uglavnom piju hladnu kafu. U istraživanju je učestvovalo 2.000 Amerikanaca.

Prvo što je primećeno je da čak 40% onih koji preferiraju hladnu kafu pripada tzv. generaciji Z (svi oni koji su rođeni od 1996. do 2012). Isti procenat ljubitelja hladne kafe najviše uživa kada je sunčano vreme, a 37% njih prati naučnofantastične serije.

Čak 94% onih koji radije piju toplu kafu ima više od 56 godina. Njihov omiljeni filmski i televizijski žanr su komedije, a 40% ljubitelja tople kafe kažu za sebe da su ekstroverti.

I jedni i drugi smatraju da je pandemija korona virusa značajno poremetila njihove planove. Oni koji više vole toplu kafu, međutim, lakše su podnosili delimičnu ili potpunu zabranu kretanja, što ima logike budući da su u proseku stariji u odnosu na ljubitelje hladne kafe. Takođe je otkriveno da su oni pre pandemije putovali u proseku dva puta godišnje, dok su ljubitelji hladne kafe putovali u proseku tri puta godišnje.

Iz istraživanja smo saznali i da su osobe koje preferiraju toplu kafu aktivnije na Fejsbuku, dok su oni koji uglavnom naručuju hladnu kafu češće na Instagramu.

Izvor: Design Taxi