Najbolji praznični detoks koktel
Osim što je vrlo delotvoran, on je i jako ukusan. Kremaste teksture, prijatnog, osvežavajućeg ukusa i pun hranljivih sastojaka, ovaj napitak vratiće vašem organizmu energiju i oporaviti ga nakon celonoćnog ludog provoda. U pitanju je koktel koji je osmislio Angel Aruanada, najbolji barmen iz Španije koji je tu počasnu titulu osvojio na svetskom takmičenju barmena 2017. Dakle, reč je o profesionalcu koji zna šta radi, te nema razloga da sumnjamo u učinkovitost ovog napitka.
Arunada je svoj koktel nazvao Božićni doručak, mada se on može konzumirati i nakon Nove godine, venčanja ili bilo kog drugog slavlja. Zahvaljujući niskom procentu alkohola, te blagotvornim sastojcima kao što su neodoljivi pistaći, ovaj koktel spada u kategoriju sve popularnijih zdravih koktela.
Potrebno je (za sok):
3 jabuke
½ krastavca
malo svežeg đumbira
100 g oljuštenih pistaća
Potrebno je (za drugi deo, na 100 ml soka):
20 ml džina
30 ml vermuta
1 kašika marmelade od šumskog voća
10 ml soka od limete
Priprema:
Najpre u sokovniku napravite sok od jabuke, krastavca i đumbira, pa kada je gotov u njega dodajte pistaće i sve zajedno izmiksajte ručnim blenderom ili štapnim mikserom.
Sledeći korak podrazumeva da na svakih 100 ml soka, dodate 20 ml džina, 30 ml vermuta, kašiku marmelade i 10 ml soka od limete, pa sve sipajte u šejker u koji ste dodali kockice leda.
Sipajte u čaše za koktel koje ste prethodno rashladili i uživajte. Ovaj koktel odličan je i kao aperitiv, te ako evenutalno kuburite sa apetitom ovih dana, on je sjajno rešenje. Živeli!