• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Internacionalna kuhinja: Atrium

Internacionalna kuhinja: Atrium

Peđa Kresojević
29.01.2020. 2 min Restorani

Sasvim neobičan i potpuno poseban, sasvim maštovit i potpuno čudesan svet otvara se u pasažu na početku Pašićeve ulice u Novom Sadu, čim skrenete iz pešačke Zmaj Jovine. Originalno osmišljen i dosledno realizovan koncept hamama – turskog kupatila, masaže i na kraju, zapravo na vrhu, restorana koji vas (od)vodi u magične svetove Istoka, zagolicaće i oduševiti baš sva čula. Ovog puta pažnju posvećujemo samo(m) restoranu, a više nego toplo preporučujemo posetu ovom mestu u svakom segmentu i detalju, kao zaista jedinstveno iskustvo na ovim prostorima.

Dakle, kada zakoračite u Hamam, vijugavim kamenim stepeništem penjete se na gornji nivo, gde dospevate u neobično skladan i sa ukusom uređen restoranski prostor, u kome je od osvetljenja, preko setinga i servisa do izbora muzike, sve skladno povezano tako da vas uvede i odvede u opojni svet Bliskog Istoka i Mediterana. A tu su kuhinje Maroka, Libije, Persije, Grčke… koje svojim ukusima i mirisima, bojama i kombinacijama čine zaista poseban doživljaj.

Internacionalna kuhinja: Atrium

Kao uvod u ovdašnji gastro svet nikako ne propustite set predjela koji pruža svu raskoš magičnih ukusa od humusa i tabulija, preko baba ganuša i fenomenalne salate od slatkog krompira, do muhamare (namaz od paprika sa sirupom od nara), halumija i falafela, uz interesantan pita hleb sa puno začina: apsolutna rapsodija ukusa. U glavnom delu tažin, autentično marokansko jelo koje se priprema i servira u originalnim posudama, osvojio nas je u svim verzijama: teletina sa suvim šljivama, piletina sa suvim kajsijama, apsolutno sjajna jagnjetina sa urmama, junetina sa limunom…, za one koji bi nešto tradicionalnije tu je grčka musaka, a kao pratnja basmati pirinač ili kus kus sa grožđicama, narom i drugim suvim i koštunjavim voćem.

Ono što nam se posebno dopalo je što su sva jela pripremljena po izvornim recepturama, autentičnih aroma sa puno nijansi ukusa u rasponu od slatkih i slanih do pikantnih, a tako harmonično uklopljenih i interesantno posluženih. Obavezno sačuvajte bar malo mesta za baklave, sa pistaćima ili orasima, savršeno zaokružuju celokupan ugođaj uz kafu ili neki od aromatičnih čajeva. Dakle: obavezno upisati u svaki raspored dolazaka u Novi Sad… bilo kojim povodom, uz napomenu da vam je za ulazak u hamam potrebno samo dobro raspoloženje, sve dobijate ovde, od jednokratnog kupaćeg kostima nadalje, ostaje samo da se otisnete na jedno sasvim egzotično putovanje iz srca Novog Sada.

Oznake:

atriumhamamnovi sad

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa
Prethodni

Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa

Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba
Sledeći

Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba

Sledeći
Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba
30.01.2020.

Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba

Prethodni
27.01.2020.

Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa

Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖